THE VON – EI8HT

‘Het cijfer 8 is een goddelijk nummer dat de universele wet van de waarheid in zich draagt’, dat schrijft de Amerikaanse indie rockgroep ‘The Von’ uit Zuid-Florida op de binnenzijde van het hoesje van hun nieuwste plaat “Ei8ht”. Deze formatie werd in 2012 opgericht door zanger, bassist, songschrijver en producer Luis Bonilla en gitarist en mede-componist Marek Schneider, die er onlangs nog een vrouwelijke drummer bij hebben genomen in de vorm van Elisa Seda.

De invloeden van collega-rockgroepen als ‘Linkin Park’ en ‘Papa Roach’ zijn zeer duidelijk hoorbaar in de acht tracks op “Ei8ht”, te beginnen met de eerste single “Nothing To Fear” (zie video). Ook de volgende single “Cry Of War” is een song met stevige beats en gitaren die bulkt onder de invloeden van hun muzikale voorbeelden en de sound van de elektrische gitaren klinkt bij momenten snoeihard.

In “The Machine”, het tweede nummer op deze cd, maakt de band ook een vernietigende politieke statement door te refereren naar de haast machinale wijze waarop de mensen door hun overheid of hun geloof worden gemanipuleerd om een zogeheten ‘heilig doel’ na te streven. Het op iets van ‘Pink Floyd’ lijkende nummer “Love Supreme” neemt de luisteraar even mee naar de sound van jaren ’80 toen klassieke rockmuziek nog door een breed publiek werd gesmaakt.

Het nummer “Atomic Sun” is de meest rustige track op “Ei8ht”. Het is een rockballad waarin de drums van Elisa Seda toch nog voor een stevige beat zorgen, naast het knappe gitaarwerk van Marek Schneider en de verzorgde zangpartij van Luis Bonilla. Maar daarna moeten de oordoppen terug ingestoken worden, want “Let It Out” laat alle teugels los, zoals de song titel al een beetje liet vermoeden.

De beste melodie werd naar ons gevoelen voorbehouden voor het nummer “Don’t Forget About Us” en slotsong “Ei8ht (Spirit & Matter)” is opnieuw een klassiek klinkende rockballad die naar het einde toe ontaardt in een loeiharde rocksong. ‘The Von’ plant voor dit jaar Amerikaanse en Europese tournees waar ze vooral hardrockfans een plezier mee zullen doen. Voor dit publiek is hun album “Ei8ht” dan ook in de allereerste plaats bestemd.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

video