ROBERTO MORBIOLI TRIO - ACOUSTIC ME

De redelijk fantastische Roberto Morbioli is intussen bij de bluesliefhebbers genoegzaam gekend van zijn band Morblus. De Italiaan, die op prille leeftijd gitaar leerde spelen en op zijn 15e al gepassioneerd was door de Blues, is na al die decennia uitgegroeid tot een zeer gewaardeerd Bluesartiest die tot de meeste geliefde begeleiders behoort van giganten als Justina Lee Brown en, vooral, Big Daddy Wilson. Met zijn Trio, naast Roberto ook nog bassist Paolo Legramandi en drummer Nicolo Taccori, heeft hij nu een akoestisch bluesalbum op de markt gebracht onder de passende naam “Acoustic Me”.

Het resultaat is een twaalf nummers tellende, meesterlijke plaat waarop ’s mans bijzonder aangename, warme stem en verbluffend snarenspel, de hoofdrol krijgen toebedeeld. Vooral op de twee instrumentale nummers komt zijn meesterlijk gitaarspel het best tot haar recht. Op het nostalgische “Childhood Memories” met dat die mijmerende gitaar of ook het inspirerende “Train To Tyngsborough” waarbij je zo als het ware de beelden door het raam ziet voorbij gaan op het ritme van de trein.

Het meest bluesy nummer op deze release is waarschijnlijk wel “Mama Told Me”, stem wat octaven hoger en de inspiratie op moeders wijze les illustratief aanhalend. Het lijkt wel of zijn familie een grote bron van inspiratie was voor deze plaat zoals de uitstekende opener “Mother’s House” mag aantonen. Tekstueel zit het ook allemaal snor, de levensles op “Miracles” wordt, zonder wijsvingertje, overtuigend neergezet. Tien nummers zijn van Roberto, de twee andere van Massimo Bubola waar Morbioli in een verleden al enkele concerten mee verzorgde. Éen ervan is in het Italiaans maar die taal zijn we niet machtig om er dieper te kunnen op ingaan.

De plaat zelf is een prima verzameling van meer funky gekruide songs als “Love Affair”, mijmerende ballades als “I Love You Much And More” als pure, rauwere blues op “My Baby’s Gone”. Soit, “Acoustic Me” is een bijzonder aangename plaat van een meer dan doorsnee getalenteerd artiest.

Luc Meert


Artiest info
Website  
 

Label: Phamosa Records

video