YAEL MEYER – WARRIOR HEART

 

Yael Elisa Meyer Barbarach is een 34-jarige zangeres en songschrijfster die onder de artiestennaam Yael Meyer opereert vanuit Los Angeles, waar ze terecht kwam na eerst sinds 2000 een aantal jaren voor haar opleiding aan het ‘Berklee College Of Music’ in Boston, Massachussetts gewoond te hebben. Haar roots liggen echter in Santiago, Chili waar ze in 1981 werd geboren.

In 2004 bracht ze haar debuutplaat “Common Ground” in eigen beheer uit, een album waarop ze alle instrumenten zelf heeft ingespeeld en waarvoor ze zelf ook de engineering en de productie voor haar rekening nam. Na een ep-tje “Heartbeat” in 2009 verscheen in 2011 een tweede soloalbum onder de titel “Everything Will Be Alright”. Haar zachte stem en vlot in het gehoor liggende melodieën zorgden ervoor dat deze plaat op heel wat airplay en erkenning van de vakpers kon rekenen.

Het stimuleerde Yael Meyer tot het schrijven van nieuwe songs en tot het maken van een derde plaat die “Warrior Heart” als titel kreeg. Het album kwam in 2014 al in Amerika op de markt en wordt nu in Europa gelanceerd, waardoor het nu voor het schrijven van een recensie in onze cd-speler rondjes draait.

De catchy albumtiteltrack en eerste single “Warrior Heart” krijgt u ter kennismaking op video mee, maar weet daarbij dat dit zeker niet de enige mooie song op deze plaat is. In totaal tien liedjes schreef ze voor deze derde cd en deze keer speelde ze zelf alleen op akoestische gitaar, keyboards en ukelele. De overige instrumenten werden door professionele muzikanten ingespeeld met vooral cd-producer Bill Lefler als multi-instrumentalist in een vooraanstaande rol.

De songs op dit album zijn voornamelijk lekker beluisterbare en door allerlei elektronica begeleide indie pop- en indie folkliedjes die al na een eerste beluistering diepgeworteld in je geheugen blijven vastzitten. Het zeer aanstekelijke folknummer “When The Road Ends” krijgen we zelfs twee keer aangeboden op “Warrior Heart”; eerst in een volwaardig georkestreerde versie en aan het einde van de plaat in een uitgeklede akoestische interpretatie met heerlijk subtiele engelenzang.

Heel mooi zijn ook de emotievolle en fragiele pianoballad “Carry On” met uitmuntend zangwerk en dito pianospel van Yael Meyer, naast het nog subtieler klinkende “Endless Kind Love” dat op een simpele, repetitieve en breekbare melodie wordt gezongen. Helemaal anders gaat het er aan toe in het ritmische “Yo Soy” dat ze in de Spaanse taal zingt en waarbij de Latijns-Amerikaanse percussie een belangrijke rol speelt.

Pure elektronische danspop krijgen we daarna te horen in de uitsluitend door synthesizers begeleide ritmische song “Human Divine”. Een groter contrast dan met de daaropvolgende sfeervolle en ‘moody’ track “Vessel” kan je wellicht niet bedenken. In het vrolijk klinkende “Good Things Are Coming My Way” zit dan weer een behoorlijk grote portie reggae-ritmiek. Tot slot krijgen we opnieuw een enorm contrasterende song aangeboden via het droevig klinkende, maar uitermate mooi georkestreerde “Rain Falling”.

We hadden tot op heden zelf nog nooit van Yael Meyer gehoord en daardoor is de verrassing des te groter om dit groot Amerikaanse talent via haar derde plaat “Warrior Heart” te mogen ontdekken. Het is een schijfje dat maar moeilijk uit de cd-speler te verwijderen is, want als je aan het einde bent aanbeland, dan wil je eigenlijk gewoon zo snel mogelijk op de ‘restart’-toets duwen en verder genieten van deze kwalitatief zeer hoogstaande muziek.

(valsam)
“We regret that we discovered Yael Meyer only now through her third album ‘Warrior Heart’, but we have to say that it is very hard to take that cd away from the player. When you reach the final track, the temptation to push the ‘restart’-button is extremely high, thereby confirming the top quality of the songs and of the singing on this fabulous record.“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
YAEL MEYER
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: KLI Records
Info: Hemifran

video