NOCONA – LONG GONE SONG

 

‘Nocona’ comes from the Comanche word for ‘Wanderers’ or ‘Travelers’...

De Nocona band heeft zijn roots in Texas bij Chris en Adrienne Isom. Singer-songwriter / gitarist Chris Isom verbleef even in New York, waar hij in Manhattan anno jaren 2000, in de straten “andere” muziekstijlen als anti-folk en art-punk kon beleven. Chris was kort gitarist bij Mooney Suzuki en speelde en tourde samen met Adam Green. Adrienne Cohen is afkomstig uit Los Angeles, is artieste en fotografe. In NY ontmoet ze Chris, die haar een Gibson geeft. Samen hebben ze twee kinderen en samen spelen ze in een band. Op ‘thanksgiving’ gaan Adrienne en Chris samen naar Nocona in het zuiden van Texas, waar de familie van de moeder van Chris woont en waar tijdens het feest veel gemusiceerd wordt.

In LA spelen Chris en Adrienne in een elektrische roots, folk en punk band. Hier ontmoeten ze Annie Rothschild, een charismatische en vrijgevochten muzikante. De band valt uiteen in 2012 en Chris, Adrienne en Annie moeten naar nieuwe dingen zoeken. Ze vinden drummer Justin Smith, die in hun muzikale familie, die ze de Nocona noemen, lijkt te passen. Annie stelt de band voor aan Greg Leisz, een vriend en vermaard pedal steel gitarist, die al samen speelde met “groten” als Emmylou Harris, Beck, Bruce Springsteen en Eric Clapton. Nocona wordt volledig als harmonicaspeler Elan Glasser hen vervoegt. In 2013 keert de band, na meer dan een jaar touren, terug naar Bonnaroo. ‘The Bonnaroo Music & Arts Festival’ is een jaarlijks festival dat vier dagen lang in Great Stage Park in Manchester, TN, sinds 2002 in juni plaats vindt. De muziekstijlen die er te horen zijn zijn indie rock, klassieke rock, wereld muziek, hip hop, jazz, Americana, bluegrass, country music, folk, gospel, reggae, pop, elektronica en andere alternatieve muziek.

“Long Gone Song” is het tweede studio album van Nocona. Het is een album met tien tracks, tien Chris Isom composities. De titel song / opener ”Long Gone Song” betekent héél snel en kort kennis maken met Nocona. Is het de shuffle van drummer Justin Smith die je in dit stukje country punk op snelheid neemt, of is het gewoon de band die je geen tijd geeft om dit even in je op te nemen, voor ”Toothless Junkie” al na zo’n twee minuten veertigbegint? Gelukkig duurt dit nummer wat langer, ligt het ritme lager en wordt absorberen van wat Nocona doet, al wat meer mogelijk. In deze rocker laten de gitaren ook wat meer ruimte voor de harmonica van Elan Glasser en de bas van Annie Rothschild. Met ”All The Victories Of The World” wordt er gas terug genomen en klinkt alles even poppy, zonder te melig te worden. Wat je van een ballade als ”Beelzebub Is Still The King” moet verwachten, is moeilijk voorspelbaar. Het orgel van Carl Byron en de pedal steel van Greg Leisz dragen de melodie en heffen de song duidelijk naar een hoger niveau. ”Knives & Cologne” is heel etherisch en is opgesmukt met een alternatief folk randje. Leisz is er op deze track ook nog bij. In ”Beverly Hills Blues” uit Chris Isom zijn bezorgdheid over artiesten zonder contract of werk. Hij krijgt hier de steun van Byron. Op een helder en sterk moment schreef Chris ”It’s Just” en ”Ahh Lovely” kan je omschrijven als een hedendaagse moorddadige ballade. Voor de deur helemaal dicht gaat kan Nocona nog één keer schitteren in ”Prehensile Soul”. De laatste muzikale leven beschouwende observatie heet ”Outside The Lines” en betekent ook afscheid nemen van twee geweldige artiesten, van Greg Leisz en Carl Byron.

Met Nocona heeft singer-songwriter Chris Isom duidelijk zijn draai gevonden tussen aanverwante zielen. Hier kan hij duidelijk zijn ding doen, vindt hij zijn grooves en kan hij experimenteren met stijlen en songwriting. Songwriting, die soms intrigerend en donker humoristisch is. Ontdek de Nocona band, een charismatische muzikale familie met roots in Nocona, Montague County, Texas.

“ With Nocona singer-songwriter Chris Isom clearly found his niche among related souls. Here he can obviously do his thing, find his grooves and experiment with styles and songwriting, sometimes intriguing and dark humorous.
Discover the Nocona band, a charismatic musical family with roots in Nocona, Montague County, Texas… “

Eric Schuurmans

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
NOCONA
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Album track list: 1”Long Gone Song” - 2”Toothless Junkie” - 3”All The Victories Of The World” - 4”Beelzebub Is Still The King” - 5”Knives & Cologne” - 6”Beverly Hills Blues” - 7”It’s Just” - 8”Ahh Lovely” - 9”Prehensile Soul” - 10”Outside The Lines” – Words & Music by Chris Isom – Produced by Kevin Jarvis & Chris Isom

Album Line-up:
Chris Isom: lead vocals, lead guitars
Adrienne Isom: guitar, vocals
Annie Rothschild: bass, vocals
Justin Smith: drum set
Elan Glasser: harmonica
Greg Leisz: pedal steel (4,5,10)
Carl Byron: organ, piano, Wurlitzer (3,4,6,10)

Discography ‘Nocona’:
2015 - Long Gone Song
2013 - Nocona

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Henriette Records

video