MIKE BROOKFIELD – LOVE BREAKS THE FALL

 

“ An album of original music depicting a journey of two people through different episodes of their life… “

Toen Alan O’Duffy, een befaamd studio ingenieur en producer (Jimmy Page, Eric Clapton, Rory Gallagher, Richie Blackmore, Peter Frampton en Paul McCartney), Mike Brookfield voor het eerst hoorde, omschreef hij hem onmiddellijk als sensationeel. Singer-songwriter / gitarist Mike Brookfield woont in Dublin, Ierland. Mike werd genomineerd als ‘Jazz Musician of the Year’ toen hij nog in Liverpool studeerde en een jazz opleiding volgde, samen met de gekende Amerikaanse jazz pianist en componist Charlie Banacos (1946-2009). Hij begon zijn muzikale carrière in 1989 in West End Londen, waar hij optrad in rock musicals (o.a. als Eddie Cochran) en werkte als freelance en sessie muzikant. Mike is een van Ierlands belangrijkste instructeur in blues, rock en jazz gitaar. Hij geeft gitaarles in zijn eigen muziekschool in Portmarnock en wereldwijd via internet. Mike werkt ook als muziek coördinator voor RTE (‘Raidió Teilifís Éireann’, de Ierse publieke gefinancierde omroepmaatschappij, die meerdere televisie- en vier radiozenders bezit).

“Love Breaks The Fall” is de titel song en opener van het derde studio album van Mike Brookfield. Ik las, dat het ook Mike’s favoriete track is van het album. Het is een van de donkere nummers, waarbij de fuzz tonen mee de sfeer bepalen. Dit kan je ook zeggen van ”No Candle Burns In The Rain”, dat later komt en dat hier goed op aan sluit. ”Catfish Missile” is een Americana met mooie vocale harmonieën, die hij doet met zijn vrouw Gráinne. Niet enkel intieme songs staan er op dit album, neen Mike kan ook rocken. Dit bewijst hij met de blues rocker ”The Killing Line” (die eindigt met een geweldig solo) en een rocker “à la lettre”, ”All My Heroes Are Junkies”. Als Mike de blues ballade ”Blue Skies” inzet, komt zijn klasse nog eens volledig boven drijven. Dit nummer zou op de set list van Joe Bonamassa of Warren Haynes kunnen staan! ”Bare Witness” is een rockende instrumental, idem dito de emotionele afsluiter ”Peace For Joe”, een nummer dat Mike schreef voor een Joe, een vriend die hij verloor. Er blijven nog twee tracks over: ”What You Don’t Know Ain’t Gonna Kill Ya” en ”Golden Rule Girl”., twee uitstekende blues songs, die bewijzen dat Mike zich op meerdere markten thuis voelt. Hierbij mag ik zeker niet de ritme sectie (Keith Duffy: bass en Jason Duffy: drums) en toetsenman Cian Boylan (piano & Hammond) niet vergeten te vernoemen!

Wat opvalt als je naar het laatste album “Love Breaks The Rull” van Mike Brookfield luistert, is zijn muzikale veelzijdigheid. Na zijn jazz album, is dit zijn eerste album met eigen songs en een schot in de roos. Voor hen, die deze Ierse duizendpoot nog niet kennen, is dit album absoluut een ontdekking!

“ Mike Brookfield: Ireland's hidden treasure! “

Eric Schuurmans

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
MIKE BROOKFIELD
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Album track list: 1”Love Breaks The Fall” - 2”Catfish Missile” - 3”The Killing Line” - 4”Blue Skies” - 5”No Candle Burns In The Rain” - 6”Bare Witness” - 7”What You Don’t Know Ain’t Gonna Kill Ya” - 8”Golden Rule Girl” - 9”All My Heroes Are Junkies” - 10”Peace For Joe” – Words & Music by Mike Brookfield – Produced by Mike Brookfield

Album Line-up:
Mike Brookfield: vocals, guitar
Keith Duffy: bass
Jason Duffy: drums
Cian Boylan: piano, Hammond
Grainne Brookfield: b.v. (2)
 (b.v.: background vocals)

Discography Mike Brookfield:
2015 - Love Breaks The Fall
2007 - Close Your Eyes

 

Artiest info
Website  
 

Label: Golden Rule Records

video