VARIOUS ARTISTS – THE SAUSTEX VARIATIONS VOLUME 2

‘Saustex Records’ is een dynamisch Amerikaans platenlabel uit San Antonio, Texas dat beginnende rock-, pop-, punk- en countrygroepen helpt om zich te lanceren en te profileren in de complexe hedendaagse muziekwereld. Ter promotie brengt het label nu een sampler-verzamelplaat op de markt met 2 of 3 tracks van zeven groepen die hun muziek op het ‘Saustex’-label uitbrengen. Het is bedoeld als een korte kennismaking met deze formaties en zal u misschien aanzetten om naar meer werk van de bands op zoek te gaan.

De spits wordt afgebeten door ‘Churchwood’, een vijfkoppige blues- en punkrockgroep uit Austin, Texas die in 2007 werd opgericht, sindsdien vier platen uitbracht en hier drie songs brengt: “Drapetomaniac”, het noisy “Chemtrailer Trash” en “Triptych”. Daarna is het de beurt aan ‘The Grannies’, opgericht in 1999 en bestaande uit vijf als oude oma’s verklede mannen uit San Francisco. Ze brachten drie platen uit en brengen hier ook drie nummers: “Soviet” (zie video) uit hun cd “Ballsier” van 2015, “Corner Of Fuck & You” en “Glittershitter”, songs waar gezien de titels expliciet taalgebruik door leadzanger Wizard Sleeves schering en inslag zijn.

Groep nummer drie op deze verzamelaar is “Gay Sportcasters”, een band rond leadzanger Jeff Smith die al 20 jaar actief is in de punk- en rockscène van Austin, Texas. Hun bijdrage aan deze cd zijn de twee behoorlijk luide songs “Paul Lynde” en “Canihavasoda”. Dan volgt de uit ex-leden van punkgroep ‘Ed Hall’ samengestelde formatie ‘Pong’ die zijn thuisbasis ook al in Austin, Texas heeft. Zij brengen de nummers “Still Here” en “Livin’ In The Future”.

“A Pony Named Olga” is de vijfde band die op deze cd een forum wordt geboden. Dit is een groep rond leadzanger Heinrich Heimpel die zijn thuisbasis in het Duitse Berlijn heeft en een mix brengt van cow punk met polka, rock en rockabilly. Hoe dat dan wel klinkt kunt u op deze cd horen in de songs “It’s Only Perfect” en “Der Goldene Planet”.

De zesde voorgestelde groep is ‘The Beaumonts’ die stamt uit Lubbock, een Texaans stadje waar Buddy Holly werd geboren. Zij noemen hun op country geïnspireerde muziek zelf ‘porno honky tonk’ en deze Flatlanders zorgen al jarenlang voor net niet uit de hand lopende live concerten waar ze zeker ook de drie nummers op deze plaat spelen: “Let’s Get Drunk”, “The Boots Stay On (And So Does The Hat)” en “Burn En Down”.

De afsluiters van deze promotieplaat komen ook uit Austin, Texas en noemen zich ‘Hickoids’. Het is een groep die al vele watertjes heeft doorzwommen en vele hoogten en laagten in de lange carrière heeft gekend. Zij brengen hier hun nummer “A.M. Lover By The Windowsill”, een garagerocksong die aan de beginnende ‘Rolling Stones’ doet denken.

Deze verzamelplaat van ‘Saustex Records’ is zeer geschikt om kennis te maken met deze Texaanse groepen en hun muziek. Bij meer interesse kunt u hun platen via de website van ‘Saustex’ ook bestellen aan een zeer democratische prijs.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Saustex Records

video