C.C. – IN THE MOMENT

Recent belandde de cd “In The Moment” van vertolker ‘C.C.’ in onze postbus. Wat opzoekwerk leerde ons dat ‘C.C.’ staat voor Cornell Carter, een singer-songwriter uit San Francisco die in zijn muzikale verleden ook wel eens optrad als ‘Cornell 2000’, een naam die hem werd toebedeeld door de bekende producer Narada Michael Walden.

Cornell Carter heeft in de voorbije jaren vaak opgetreden als voorprogramma van o.a. ‘The Whispers’, Natalie Cole, ‘The Temptations’ en zelfs het podium gedeeld met de legendarische James Brown en Ray Charles. Dat zijn ruim voldoende geloofsbrieven om ons ervan te overtuigen dat zijn soloplaat “In The Moment” meer dan de moeite waard is om aandachtig beluisterd te worden voor deze recensie.

Dit blijkt zijn derde soloalbum te zijn, een plaat waarop ‘C.C.’ dertien R&B-, soul en funknummers brengt. Met Narada Michael Walden in de studio opnieuw achter de knoppen als co-producer brengt hij op deze nieuwe cd een mix van elf eigen nummers en sterk gepersonaliseerde versies van twee muziekklassiekers. De eigen songs zijn allemaal samen geschreven met zijn vriend en eveneens co-producer Kirk Crumpler, met uitzondering van het swingende nummer “Together” dat Cornell Carter samen met Narada Michael Walden heeft gecomponeerd.

Openingstrack “Beautiful” is een swingende R&B-song die door de zeer korte maar mooie ‘spoken word’-pianoballad “The Show” wordt gevolgd. “Lady Of My Dreams” is dan weer een soulballad waarin de sterke zangstem van Cornell Carter uitstekend tot zijn recht kan komen. De vierde track “My Folks” combineert funkmuziek met hip hop-zangwerk, net als in het later volgende “Sunshine” dat samen met drummer Rich Aguon van ‘The Whispers’ uit Los Angeles wordt gebracht.

Samen met Narada Michael Walden presenteert ‘C.C.’ daarna de eerste coversong met “Lala Means I Love You”, een nummer van ‘The Delfonics’ uit 1968 dat later ettelijke keren door andere artiesten werd gecoverd met o.a. ‘Swing Out Sister’ en ‘The Jackson 5’ en dat ook opdook in de soundtrack van de romantische succesfilm “Four Weddings And A Funeral”.

De meest funky track op het album “In The Moment” is het van veel toeters en blazers voorziene “When You Smile” en voor de soulballad “Too Late” krijgt ‘C.C.’ de vocale steun van Aaron Green. Daarna volgt de eerste single uit deze cd met de ritmische funkdanstrack “Bobblehead” (zie video) en de rustige R&B-ballad “Show Me”. In het nummer “Where Do We Go?” mag de saxofonist Melecio Magdaluyo zijn virtuositeit op het blaasinstrument komen etaleren.

Dé song uit deze cd die ons echter het allerbest zal bijblijven is de albumafsluiter, een heerlijke 7 en halve minuut durende coverversie van het nummer “Zoom”, de song die zanger Lionel Richie en bassist Ronald LaPread voor hun groep ‘The Commodores’ schreven in 1977 en waarmee indertijd een onvergetelijke wereldhit werd gescoord.

“In The Moment” van deze Cornell Carter aka ‘C.C.’ is in eerste instantie een knap ‘feel good’-album met liedjes die blijven groeien naarmate ze vaker beluisterd worden. De voetjes zullen zeker ook ettelijke keren gaan schuifelen om te dansen op de ritmische sound van de nummers op deze plaat. Het is een album dat hier en daar elementen van R. Kelly, Bobby Brown en Ray Charles bevat, maar dat vooral heel veel laat horen wat deze Cornell Carter allemaal in zijn mars heeft.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

video