PATRICK AMES – MUTUALLY (EP)

Uit het kleine stadje Palo Alto in Santa Clara County in de baai rond San Francisco, Californië komt folkzanger en songschrijver Patrick Ames. De 61-jarige muzikant en eigenaar van een eigen wijngaard heeft in de voorbije decennia zijn steentje bijgedragen aan het in stand houden van de folk- en Americana-sound in de Californische muziekscène.

Zijn verhalende liedjes brengt hij meestal als solo-performer met zijn akoestische gitaar in aanslag. In 2013 verscheen zijn album “Willow Glen Sessions” en een jaartje later was er alweer een nieuwe plaat met “Oakville Ontology”. Eind 2015 heeft Patrick Ames echter een tussentijds ep-tje onder de titel “Mutually” uitgebracht met vijf eigen songs die hij ook zelf heeft ingespeeld en geproduceerd.

Dit minischijfje begint met de ballad “Do You Think That You Love Me”, gevolgd door het bluesy nummer “One Of Your Traps”. De albumtiteltrack “Mutually” lijkt geïnspireerd te zijn op het betere werk van folktroubadour Bob Dylan. Onze favoriete song op de ep is echter het geheel akoestische nummer “America Needs”, maar ook de wat experimentele slotsong “You’ll Have To Wait A Little Longer” die we hierbij in een live gebrachte akoestische uitvoering op video meegeven wordt best leuk gebracht.

Patrick Ames werkt momenteel hard aan de nummers voor een nieuwe full-cd die normaliter eind februari 2016 op de markt zou moeten komen. Een titel voor die plaat is er al: “The Free Will In Patrick Ames” en als hij op onze redactie arriveert, zullen we hem op deze pagina’s meteen aan u voorstellen. Als wijnboer moet hij vertrouwd zijn met de leuze: “de wijn wordt beter met de jaren”. Dat geldt misschien ook wel voor Patrick Ames zelf.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video