CLAUDIA NORRIS – SHINE (EP)

Claudia Norris is een 21-jarige Canadese zangeres en songschrijfster uit Edmonton, Alberta die al vanaf haar 13e levensjaar bijzonder actief was met het posten van haar eigen muziek en van ingezongen coverversies van bekende liedjes op ‘YouTube’.

Zij componeert haar eigen liedjes op een akoestische gitaar die ze ook ter begeleiding bij haar optredens hanteert. Haar nummers horen thuis in het poppy folk- en countrygenre en als inspiratiebron voor haar muzikaal werk doet ze een beroep op wereldsterren als Adele, Taylor Swift, Kate Perry en Ed Sheeran.

Met het ep-tje “Shine” treedt ze al voor de derde keer met een eigen plaat naar buiten. Voor de opname van de vier songs op dit schijfje trok ze naar een professionele opnamestudio in Nashville, Tennessee waar producer Jason Wyatt achter de knoppen plaats nam.

De eerste song “Tonight” is volgens ons het meest hitgevoelige nummer op deze cd. Het is een uptempo gebracht discopopliedje dat de luisteraars tot dansen moet aanzetten. De titeltrack “Shine” is dan weer eerder als een popballad te categoriseren, net als het daarop volgende “Marry You”.

Als afsluiter brengt Claudia Norris een countryrockliedje “Sunny Afternoon” dat net zo zeemzoet klinkt als de andere drie tracks op deze ep. We veronderstellen dat haar componeerwerk zich nog maar in een eerste prille fase bevindt en dat we weldra een full-cd van dit Canadese talent zullen mogen tegemoet zien. Laat maar komen, Claudia!

(valsam)

Artiest info
Website