BERMAN BROTHERS - TAKE ME TO RIO / ULTIMATE HITS MADE IN THE ICONIC SOUND OF BRAZIL

Ik durf er al wel een fiks sommetje op verwedden dat zelfs de meer ervaren muziekkenners nog maar nauwelijks gehoord hebben van ‘The Berman Brothers’. Toch ben ik er even sterk van overtuigd dat zowat iedereen al werk van Christian en Frank Berman heeft gehoord. Zij zijn namelijk de producers van de remix van de wereldhit “Who Let The Dogs Out” van ‘Baha Men’ uit 2000 waarvoor ze zelfs een ‘Grammy Award’ in de wacht konden slepen.

Daarnaast maken de uit Duitsland afkomstige Berman-broertjes ook muziek voor televisieseries en soundtracks van films en hebben ze in 2006 ook getekend voor het schitterende project ‘Rhythms Del Mundo - Cuba”. Daarbij speelden de meeste leden van de legendarische Cubaanse formatie ‘Buena Vista Social Club’ een salsa-, mambo- of bolero-versie van wereldhits die werden ingezongen door hun originele vertolkers zoals o.a. Dido, ‘U2’, ‘Coldplay’, Jack Johnson, ‘Franz Ferdinand’ en Sting.

Dit project was zo’n groot succes en heeft tot een opvolger geleid in 2009 met ‘Rhythms Del Mundo Classics” waarbij klassiekers van o.a. ‘The Rolling Stones’, ‘The Editors’, ‘The Killers’ en Amy Winehouse van een Latijns-Amerikaans ritme werden voorzien. Het meest recente project van ‘The Berman Brothers’ was “Studio Rio Presents: The Brazil Connection” uit 2014 met samba en bossa nova-versies van liedjes van o.a. Billie Holiday, Marvin Gaye, Aretha Franklin, Nina Simone en ‘The Isley Brothers’. Enkele van die nummers werden twee jaar geleden opgenomen op de officiële FIFA-soundtrack van de wereldbeker voetbal.

Met hun allernieuwste plaat blijven ‘The Berman Brothers’ in Brazilië en in Rio. Voor “Take Me To Rio” selecteerden ze opnieuw 15 bekende hits van diverse artiesten die weer in een ‘latin’-versie worden gespeeld en waarvoor de originele vertolkers opnieuw voor vocale ondersteuning hebben gezorgd. De aanleiding voor de release van dit album is natuurlijk te vinden in de binnenkort startende 28e editie van de ‘Olympische Zomerspelen’ in Rio de Janeiro, Brazilië.

De ritmisch swingende salsa- en bossa nova-muziek op dit album nodigt weer onweerstaanbaar tot dansen uit en de vijftien liedjes brengen ‘instant’ vrolijkheid bij de luisteraars die natuurlijk weer volmondig kunnen meezingen met al deze bekende songs. Details van die nummers gaan we hier niet aanhalen, maar u kunt de hieronder meegegeven tracklijst natuurlijk raadplegen om uw favoriete song(s) te selecteren. Wij wensen u deze zomer alvast veel plezier met de ‘Olympische Spelen’ die van 5 tot 21 augustus de sportwereld zullen domineren en nog meer muzikaal plezier met het beluisteren en genieten van deze uitstekende nieuwe compilatieplaat.

(valsam)

TRACKLIJST
1. Hey Ya! (feat. OutKast)
2. I Like To Move It (feat. Dughettu)
3. Dance With Somebody (feat. Mando Diao)
4. The Time Is Now (feat. Moloko)
5. Back Home (feat. Fritz Kalkbrenner)
6. Walking On Sunshine (feat. Katrina & the Waves)
7. The Message (feat. Grandmaster Flash & The Furious Five)
8. Love Is The Drug (feat. Bryan Ferry)
9. Heart Of Glass (feat. Blondie)
10. When The Beat Drops Out (feat. Marlon Roudette)
11. Amoroso (feat. Rio Jazz Unlimited)
12. Iko Iko (feat. Carioca)
13. Sex Bomb (feat. Mousse T & Emma Lanford)
14. Samba De Lua (feat. Mauricio)
15. Nothing Really Matters (feat. Mr. Probz

Artiest info
Website  
 

Label: BMG