SIMON HUDSON BAND – EARTHMAN

Singer-songwriter en gitarist Simon Hudson en zijn ‘Band’ bestaande uit Oscar Poncell op elektrische gitaar, Andrew Arnold op piano en orgel, Tom Krieg op bas en Geoffrey Worsnop op drums hebben met “Earthman” een splinternieuwe cd uitgebracht, de opvolger van hun ep “Time And Space” uit 2012.

Deze Australische folkrockformatie uit Melbourne mengt rootsmuziek en ritmische wereldmuziek in hun nummers die allemaal door Simon Hudson zelf worden gecomponeerd. Het album “Earthman” heeft zo elf tracks verzameld, nummers waarin de muzikale invloeden van o.a. ‘Crowded House’, Paul Simon en José Gonzáles een aantal keren duidelijk hoorbaar zijn.

De ‘Simon Hudson Band’ trok voorafgaand aan de release van deze plaat ook op tournee in eigen land, in Amerika en in Europa. De Latin-ritmes en de daarbij horende instrumenten als djembe, congas, bongo en blazers die in heel wat nummers verwerkt zijn, zorgen er voor dat deze groep overal ter wereld aan de bak kan komen en dat Simon Hudson dan ook een echte ‘Earthman’ kan genoemd worden.

Vorig jaar werd er al een eerste single uit dit album vooruit gestuurd met het funky bluesnummer “Do Me A Favour” dat nu ook helemaal vooraan op deze cd werd geplaatst. Vooral in de tweede single “Never Knew Why” menen we flarden van het op Afrikaanse ritmes gebaseerde album ‘Graceland’ van Paul Simon in de muziek terug te horen. De sambasongs “New Religion” en “Something Real” zijn vol van aanstekelijke dansritmes en kunnen meer vergeleken worden met het werk van José González.

De vocale capaciteiten van frontman Mark Hudson zijn het best hoorbaar in de wat rustigere nummers zoals “Shot In The Dark” (zie live versie op video) en “Song About Us”, maar ook in de ballad “I Know You’ll Be Alright” die net als derde single werd uitgebracht en in het hitgevoelige “Rolling” dat onze persoonlijke favoriete song uit dit album is.

Aangezien de ‘Simon Hudson Band’ deze nieuwe cd heeft opgenomen voor het Duitse ‘Songs & Whispers’-platenlabel, tourt de band gedurende de hele maand juli doorheen Duitsland voor de promotie van dit album. Een zijdelings uitstapje naar de Benelux zit er deze keer nog niet in, maar wat ons betreft zijn ze meer dan welkom om daar zo spoedig mogelijk verandering in te brengen.

(valsam)

“’Earthman’ is the first full cd from the Australian folk rock formation ‘Simon Hudson Band’ and it is following on their ep ‘Time And Space’ from 2012. It consists of a mix between roots music, funky blues and rhythmic world music, highlighted by typical instruments like djembe, congas and bongo, as well as the everywhere present brass band in a few samba-songs.” – www.rootstime.be   

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Songs & Whispers

Distr.: Broken Silence

info: Hemifran

video