MAURICE VAN HOEK – LIVE FOREVERMORE

Dat de 24-jarige Rotterdamse singer-songwriter Maurice van Hoek de inspiratie voor zijn zelfgeschreven liedjes heeft opgedaan tijdens een drie maanden durende tocht doorheen de Verenigde Staten kan iedereen goed horen op zijn eerste album “Live Forevermore” dat net op de platenmarkt is verschenen. Niets op deze plaat verraadt zijn Nederlandse afkomst, noch de uitspraak van het Engels noch de kwaliteit van de muziek die zich ergens tussen country en Americana positioneert.

“Live Forevermore” werd tussen eind september 2015 en begin januari 2016 opgenomen in het bij ‘Rootstime’ zeer gekende klooster van ‘Roepaen’ in het Nederlands-Limburgse Ottersum waar nog altijd zeer interessante optredens van internationale artiesten plaatsvinden. Ook die rustige landelijke omgeving is op één of ander manier in de nummers op deze plaat terug te horen.

De onderwerpen van zijn liedjes zijn dus geïnspireerd op zijn ervaringen als reiziger en rondtrekkende ‘nomade’. Tijdens die tochten ontstaan vaak interessante relaties en vriendschappen waarover Maurice van Hoek dan weer een mooi nummer kan componeren. Countryballad “Whisper To The Moon” is zo’n sterk verhaal en ook de eerste single “Last Light” (zie video) is een mooie, subtiel georkestreerde countrysong.

Openingstrack “I’ll Be On My Way” is dan weer een stevige rocksong die meteen gevolgd wordt door een folky ballad in de vorm van de albumtiteltrack “Live Forevermore”. ‘MvH’, zoals hij zichzelf noemt op de hoes van de cd, kan ook erg goed zingen, dat bewijst hij op zowat elke track van deze plaat, maar dit komt vooral uitstekend tot uiting in de trager gebrachte nummers zoals het bijna akoestische “Rain In Austin” en de heerlijke tearjerker “Life We Had Together”.

Mogen we dan nu even uw aandacht voor onze favoriete song uit “Live Forevermore”. Het gaat over het tijdloze en emotioneel sterk overtuigende “Follow You Down”, waarin naast het ijzersterke zangwerk van Maurice van Hoek een schitterend stukje Hammondorgel en dito mondharmonica bijzonder sfeervol weerklinken. Breng dit nummer uit als single, stuur het naar alle radiostations in de Benelux en je hebt een potentiële nummer 1-hit in het vooruitzicht.

De instrumentatie is professioneel en perfect zonder ook maar even bombastisch of overdadig te klinken. Nergens is er teveel muziek in de songs op deze debuutplaat te horen, maar ook nooit te weinig: zoals gezegd ‘perfect’ dus. Daarvoor geven we dan ook graag een dikke pluim aan zijn begeleidingsband, bestaande uit David Gram (pedal steel en elektrische gitaar), Stan de Kwaadsteniet (piano en orgel), Danny van ’t Hoff (bas) en Rafael Schwiddessen (drums), maar ook aan de als een engeltje meezingende backing vocaliste Merel Moelker.

Bijzonder sterk aan deze eerste plaat van Maurice van Hoek is dat er tussen de elf tracks geen enkel zwak of minder moment te bespeuren valt. De hier nog niet aangehaalde nummers “Pursue Your Star”, het intieme “Union Square Rain” en de recht naar het hart grijpende cd-afsluiter “Every Hour, Everyday” mogen wat ons betreft hier elke dag opnieuw door de luidsprekers galmen, net als al de overige liedjes op dit album. Onze oprechte felicitaties aan dit jonge Nederlandse talent dat een grote muzikale toekomst mag tegemoet zien.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video