SCOTTIE MILLER BAND – RECIPROCATION

Scottie Miller groeide op met rock bands als Led Zeppelin, Santana en Jeff Beck, maar studeerde ook jazz en klassieke piano. Zoals vele jongeren wou hij niet een klassieke pianist, maar een rock gitarist worden. Op zijn eerste elektrische gitaar leerde hij noot voor noot, meestal door eerst de noten op te schrijven die hij hoorde, zijn eerste solo’s spelen. Nu is singer-songwriter / pianist Scottie Miller de leider van zijn eigen band en brengt hij al sinds 2000 zijn eigen albums uit. De muziek op zijn albums omspande altijd al een breed gamma van stijlen (New Orléans piano, Chicago Blues, Jazz, Funk, Soul, Americana, Gospel, Rock en zelfs singer-songwriter materiaal). Door deze originaliteit en verscheidenheid bleven zijn fans hem trouw. Naast optreden met zijn eigen band tourde Miller ook met Ruthie Foster. In 2006 was Miller tijdens de IBC finalist in de categorie ‘solo-duo’. In 2008 is Miller geïntroduceerd in de Minnesota Blues Hall of Fame, o.w.v. zijn muzikale bijdragen en mede dank zij zijn instructieboek / CD “Rock Keyboards” (uitgegeven bij Hal Leonard Corporation).

Met “Reciprocation” is Miller aan zijn negende album toe. Het is een album waarin Scottie zijn affiniteit voor rock op dertien originele nummers vast legt. Met het funky ”Where You Been Hiding?” opent Miller zijn album, waarin Miller en guitarist Patrick Allen hun eerste solo’s afwisselen. ”Bring It On” (de eerste promo single van het album) is een reggae / blues / rock song over een opkomende R&R ster. Het bluesy ”Nothing Can Stop Us” rockt stevig en in ”Selfish” wordt gepleit voor meer liefde. ”Keep On Walking” is één van de nummers die opvallen door de tekst: “There are times, when you’re hurting and there’s no one for you to call / Just an empty room and lonely ghosts and the bottem is where you fall... well keep on walking...” Miller schreef "Wreckage" na de mysterieuze tragische crash van Malaysia Airlines-vlucht MH370 / MAS370. Het was een passagiersvlucht met 239 mensen aan boord. Op 8 maart 2014 om 00:41 vertrok de Boeing 777-200ER vanaf Kuala Lumpur International Airport voor een nachtvlucht naar de Internationale Luchthaven van Peking, waar het toestel om 06:30 (MST) had moeten landen. Miller betuigt in het nummer zijn diep respect voor hen die hun geliefden verloren. In zijn verhaal zit parallel ook een verhaal over verslaving verstrengeld. Het nummer begint als een ballade, maar gaat langzaam over in een rocker. De titel song ”Reciprocation” opent met een aantrekkelijk drumpatroon, dat een verhaal inleidt over de interactie tussen een band en zijn publiek. Er volgen dan twee blues nummers. ”Too Far Gone” is funky en op zich ook een bijzonder nummer, omdat Miller voor zijn solo op zijn eerste gitaar (een 1962 Epiphone Crestwood die hij nog steeds heeft) speelt. “Get Some” voorspelt problemen na een zware dag en met ”I’ve Been Made” krijg je een country gevoel. In de blues rocker ”Walk A Mile” vraagt Miller ons om in de schoenen van de artiest te komen staan, voor een oordeel uit te spreken. In ”Gold Dust” hoor je daarna wat Tex-Mex invloeden en in “Revelation” tenslotte, klaart de zon weer op en bieden zich oplossingen aan.

Met “Reciprocation” levert Scottie Miller een uitstekend, origineel en hedendaags blues rock album af. Het is album is soms wat emotioneel, leg je zakdoek dus maar binnen handbereik!

Eric Schuurmans

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding SCOTTIE MILLER BAND

Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Album track list: 1”Where You Been Hiding?” - 2”Bring It On” - 3”Nothing Can Stop Us” - 4”Selfish” - 5”Keep On Walking” - 6”Wreckage” - 7”Reciprocation” - 8”Too Far Gone” - 9”Get Some” - 10”I’ve Been Made” - 11”Walk A Mile” - 12”Gold Dust” - 13”Revelation” – Lyrics / Music by Scottie Miller, and/or as [noted] ℗ 2015 – Produced by Scottie Miller

Album Line-up:
Scottie Miller: vocals, Wurlitzer, Hammond, piano & guitar
Mark O’Day: drums
Dik Shopteau: bass, vocals
Patrick Allen: guitar, vocals

Discography ‘Scottie Miller Band’:
2015 – Reciprocation / 2012 – Rise Up / 2011 – Home, A House Concert with Scottie Miller – DVD / 2010 – Live / 2008 – Elixir For The Soul / 2006 - Livin’ Between The Black ‘N White / 2004 - Days Of Reckoning / 2002- The Other Side / 2000 – Holiday Piano Solos

 

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video