AUBURN – LOVE & PROMISES

17 jaar geleden besloot de Londense singer-songwriter Liz Lenten om een eigen groepje op te richten dat onder de naam ‘Auburn’ door het leven zou gaan. Vol enthousiasme werden er liedjes geschreven die op twee ep-tjes “Sweet Sebastian” en “For Life” zijn beland. Pas in 2003 verscheen een eerste volwaardig debuutalbum “Dreams”, maar het uitblijven van groot succes leidde er toe dat ze besloot om haar muzikale activiteiten stop te zetten en zich op het stichten van een gezin te concentreren.

Zoals wel vaker gebeurt, kon in haar geval de sluimerende liefde voor muziek ervoor zorgen dat ze in 2011 terug de kriebels kreeg om liedjes te schrijven en met het album “Indian Summer” in 2012 een nieuwe cd op de markt los te laten. Met “Indian Summer “slaagde ze er deze keer wel in om de aandacht van het muziekminnend publiek in Engeland en Europa te vatten.

Het stimuleerde haar tot verder componeren aan nieuwe nummers die op haar in 2014 verschenen derde album “Nashville” en het vorig jaar uitgebrachte “Mixed Feelings” terecht zijn gekomen. Liz Lenten had voor de opname van die albums ook een nieuwe begeleidingsband gevormd met producer en gitarist Thomm Jutz, bassist Mark Fain, pianist Jen Gunderman en drummer Evan Hutchings, allemaal bekende sessiemuzikanten uit Nashville, Tennessee.

Nu is er trouwens al een vijfde album “Love & Promises” dat net als zijn twee voorgangers ook in Nashville, Tennessee werd opgenomen met Thomm Jutz opnieuw in de producersstoel. Twaalf nieuwe nummers werden in de bergen op het Griekse eiland Kreta geschreven en kregen hun plaatsje op dit derde album in drie jaar tijd.

In een mix van soul, country, folk en blues brengt ‘Auburn’ deze liedjes die handelen over verlies, liefde, verlangen, onzekerheid en ook even over de beroerde staat van deze wereld gaan. Privé is deze zangeres door een zeer moeilijke periode gegaan met grote veranderingen, waarover ze haar gevoelens en gedachten in enkele van deze songteksten heeft vertaald.

Eén van de meest opvallende liedjes op “Love & Promises” is “Cross The Deep Atlantic” waarvoor de Amerikaanse folktroubadour Chet O’Keefe speciaal naar de Nashville-studio is gekomen om dit liedje in duetvorm met Liz Lenten in te zingen. Andere zeer beluisterenswaardige nummers zijn de openingstrack “Asleep”, de emotioneel beladen albumtiteltrack “Love & Promises”, “Safety Net”, countrysong “If Everyone Was Listening” en de bluesy afsluiter “State Of Grace”.

De zo snel op elkaar volgende albums van ‘Auburn’ bewijzen volgens ons dat Liz Lenten haar achterstand, die opgelopen werd tijdens haar lange sabbatperiode tussen de eerste cd en de vier albums van de voorbije viif jaar, nu probeert goed te maken als singer-songwriter van knappe liedjes.

(valsam)
“British singer Liz Lenten aka ‘Auburn’ is showing her creativity and skills as songwriter by delivering 12 new songs on ‘Love & Promises’, her 4th album in merely five years. The recording of it took place for the third time in Nashville, Tennessee with local session musicians and producer Thomm Jutz.” – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding AUBURN

Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Scarlet Records

Info: Hemifran