ANNIE KEATING – TRICK STAR

Door de jaren heen is er een soort van muzikale band ontstaan tussen de New Yorkse zangeres en songschrijfster Annie Keating en uw dienaar-recensent (valsam). In de voorbije acht jaar heb ik vier van haar platen voor ‘Rootstime’ onder de loep genomen en van een positieve evaluatie voorzien. “Belmont” uit 2008, “Water Tower View” uit 2010, “For Keep” uit 2013 en “Make Believing” uit 2014 waren dan ook stuk voor stuk muzikale schatkamers gevuld met prachtige liedjes.

Wat moet je dan nog schrijven als je haar nieuwste plaat in de bus krijgt? Misschien dat “Trick Star”, zoals de titel van die dertien nieuwe nummers tellende cd is, toch een beetje anders is dan haar vorige platen, omdat ze de liedjes hier dit keer samen met haar vaste begeleidingsband heeft gecreëerd en gearrangeerd.

Gitarist Chris Tarrow, co-producer en bassist Jason Mercer, drummer Yuval Lion en gitarist en mandolinespeler Steve Mayone hebben deze keer dus een nog belangrijkere rol gespeeld in de totstandkoming van het album “Trick Star”. Voor wat minder conventionele instrumentatie op viool, trompet, accordeon of orgel bij enkele liedjes werden bovendien nog extra gastmuzikanten in de opnamestudio uitgenodigd.

Dat dit album een heel breed en mooi georkestreerd geheel is geworden, hoeft daarom ook niet verder toegelicht te worden. Dan maar wat vertellen over de liedjes zelf: openingstrack “You Bring The Sun” brengt de luisteraar al meteen in de juiste optimistische sfeer voor de resterende songs van deze cd. Voor haar songteksten put Annie Keating uit eigen levenservaringen en uit dingen die ze elke dag in haar directe omgeving ziet gebeuren. Zelf is ze 100% ‘down to earth’ en dat maakt haar tot een zeer sympathieke vrouw en zangeres.

De uptemponummers en de meer emotioneel gebrachte ballads wisselen elkaar knap af in de tracklijst van dit album. “In The Valley”, “Slow Waltz”, “ Orchard” en “Fool For You” behoren tot de tweede categorie rustigere songs. Het eerder vermelde “You Bring The Sun”, “Lucky” (zie live uitvoering op video), poppy rocksong “Time Come Help Me Forget”, “Creatures” en de over haar allereerste fiets verhalende albumtiteltrack “Trick Star” zijn ritmischer en tekstueel misschien ook wel een tikkeltje optimistischer.

Aan het slot van deze cd brengt Annie Keating nog een heel mooi liedje in “Phoenix”, een soort moderne gospelsong waarvoor ze de vocale steun krijgt van het ‘Brooklyn Youth Chorus’, een 17-koppig meisjeskoor uit haar woonplaats in New York.

We weten wel dat er dezer dagen heel veel vrouwelijke singer-songwriters in de schijnwerpers staan en dat gegeven maakt het alleen maar meer onbegrijpelijk dat deze Annie Keating de internationale roem die ze verdient nog altijd niet heeft gekregen. Tijd om daar snel wat aan te doen en het kopen en beluisteren van haar nieuwste en 7e album “Trick Star” kan daar een allereerste aanzet toe geven.

(valsam)
“There are these days so many female singer-songwriters in the spotlights. This makes it even less understandable that Brooklyn based Annie Keating still did not get the international attention and fame that she deserves. May her fabulously beautiful 7th album ‘Trick Star’ be the start of it for this sympathetic and great vocalist.” – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding ANNIE KEATING

Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran

video