MORGANWAY – NO TOMORROWS (EP)

‘”No Tomorrows” is de titel van een vijf songs tellende ep van de jonge Britse alt.country-formatie ‘Morganway’, een band die afkomstig is uit de zeer landelijke omgeving van North Norfolk. Stichtende leden van dit vorig jaar pas tot stand gekomen vijftal zijn de tweelingbroers Callum en Kieran Morgan.

De eerste is leadzanger en speelt op akoestische gitaar en zijn even oude/jonge broer bespeelt de leadgitaar op de songs die deze cd bevat. Leadzangeres van ‘Morganway’ is Yve Mary B, terwijl Matt Brocklehurst op keyboards en Simon Tinmouth op drums ook hun steentje bijdragen aan de sound van dit kwintet.

Yve Mary B begint heel fragiel aan het eerste nummer “Ain’t It Just”, een lied dat daarna langzaam uitgroeit tot een folkrocksong die wel wat aan het werk van ‘Fleedwood Mac’ of ‘The Magic Numbers’ doet denken, vooral dan door de harmonieuze man-en-vrouw-samenzang tussen Yve Mary B en Callum Morgan.

Het daarop volgende “Hearts Of Fire” is dankzij een knap gearrangeerde orkestratie met lichte voorsprong onze voorkeursong op deze plaat, meteen daarna gevolgd door de stevig rockende titeltrack “No Tomorrows”. We mogen hier echter geen afbreuk doen aan de kwaliteit van de twee nog resterende nummers: de door Callum Morgan als leadzanger boeiend vertelde folkballad “Baby, Let’s Run” en de melodieuze slotsong “Give Me Strength” die als een echt duet wordt aangeboden.

We veronderstellen dat deze ep slechts de voorbode is voor een toekomstige volwaardige plaat van dit vijftal dat vorig jaar tot winnaar van de ‘Battle Of The Bands’ werd uitgeroepen, een wedstrijd voor beginnende groepjes die georganiseerd wordt door het ‘Festival Too’-festival in King’s Lynn, Norfolk.

Wij zijn door dit minialbum alvast zeer geïnteresseerd geraakt in wat ‘Morganway’ ons in de toekomst nog zal te bieden hebben. Uw favoriete muziekmagazine zal u daarover te zijner tijd dan zeker ook op de hoogte houden.

(valsam)

CD-RELEASE: 29 JULI 2016

Artiest info
Website