JAIME MICHAELS – ONCE UPON A DIFFERENT TIME

“Once Upon A Different Time” is het tiende album in de 20 jaar durende muzikale carrière van de Amerikaanse singer-songwriter Jaime Michaels die in New England in de noordoostelijke regio van Amerika werd geboren en daar ook zijn jeugdjaren doorbracht. Voor deze nieuwe plaat schreef hij tekst en muziek van elf nummers die in de categorie folk kunnen worden ondergebracht.

Zoals bij zijn vorige acht platen, kon Jaime Michaels ook nu weer een beroep doen op Jono Manson als producer voor de opname van deze liedjes in een studio in Chupadero, New Mexico. De muzikanten die voor de bijhorende instrumentatie zorgden zijn ook vertrouwde teamleden met gitarist Ben Wright, bassist Josh Martin en drummer Mark Clark, naast een serie extra gastmuzikanten die op één of ander typisch instrument hun steentje aan deze opname bijdroegen. Voor extra vocale steun werd gezorgd door twee andere singer-songwriters: David Berkeley en Melissa Greener.

Het grote muzikale voorbeeld van Jaime Michaels is Tom Rush, de nu 75-jarige Amerikaanse folktroubadour, blueszanger en songschrijver uit Boston, die hem vooral met zijn universeel geldende songteksten wist te bekoren. Dat werd ook zijn persoonlijke objectief voor de liedjes die hij zelf ging componeren en opnemen, dus ook nu voor dit nieuwe album “Once Upon A Different Time” dat volgt op “Unknown Blessings”, zijn laatste plaat uit 2013 die uitsluitend uit coversongs bestond.

Drie kwartier lang neemt de momenteel in Santa Fe, New Mexico wonende Jaime Michaels ons mee op een muzikale rondreis via deze tien songs, beginnende met de albumtiteltrack. Daarna zingt hij in “Warming” zijn bezorgdheid uit over het milieu, het klimaat en de globale opwarming van de aarde die de toekomst van de volgende generaties bedreigt.

“Crazy For Me” (zie live vertolking op video) is een emotioneel liefdesliedje dat aan zijn vrouw wordt opgedragen. “Somewhere Like Italy” is geïnspireerd op een schilderij van een oude boerderij in het Italiaanse Toscane, daarmee verwijzend naar de afkomst van zijn overgrootmoeder die eind jaren 1800 vanuit Italië naar Amerika is geëmigreerd. Het daarop volgende nummer “A Little More” werd helemaal in Italië opgenomen met een Italiaanse begeleidingsgroep. Alle songteksten in het boekje zijn trouwens zowel in het Engels als in het Italiaans weergegeven, omdat deze plaat in juni 2016 door een Italiaans label werd uitgebracht.

“Steal Light” is de enige song met bluesinvloeden op deze cd en “Circling Around” is geïnspireerd op de recente overstromingen in Colorado en Texas die veel menselijk leed hebben veroorzaakt. De pianoballad “The Heat” is een langzame wals die verhaalt over de nostalgische terugblik van een ouder geworden man op zijn turbulente leven en een verloren gegane liefde. “Winter Song” vertelt over hoe de traditionele eindejaarsliedjes er bij ieder van ons van kindsbeen af worden ingeprent en de in bluegrass-stijl gebrachte afsluiter “Singing For My Supper” is volgens Jaime Michaels het verhaal van zijn eigen muzikale leven dat in amper 2 en halve minuut wordt verteld.

Deze singer-songwriter is een via liedjes verhalen vertellende troubadour die zijn luisteraars weet te boeien in elk nummer op zijn platen. ‘Er was eens …’, zo beginnen de meeste sprookjes en verhalen. In het Engels is dat ‘once upon a time’. Het vervolg van die vertellingen kunt u nu zelf gaan beluisteren op dit album “Once Upon A Different Time” van de Amerikaanse folkzanger Jaime Michaels.

(valsam)
“’Once upon a time …’, that is how most traditional fairy tales are starting. How these stories continue can now be heard on ‘Once Upon A Different Time’, the 10th album of the American folk troubadour and songwriter Jamie Michaels. He is singing about true life experiences and some made up fantasies in the eleven tracks of this excellent new album.“ – www.rootstime.be

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding JAIME MICHAELS

Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Appaloosa Records

Info: Hemifran

video