KING OF THE TRAMPS – CUMPLIR CON EL DIABLO

Op de groepsfoto aan de binnenzijde van het cd-hoesje van “Cumplir Con El Diablo” van de rootsrockgroep ‘King Of The Tramps’ staat zanger-gitarist Todd Partridge afgebeeld met een duivels uitziend masker voor zijn gezicht, allicht om het mysterieuze karakter van de nieuwe plaat van deze band wat extra te onderstrepen.

“Cumplir Con El Diablo” is de vierde full-cd van deze Amerikaanse viermansformatie uit Auburn, Iowa, die naast de charismatische frontman Todd Partridge ook bestaat uit Adam Audlehelm (keyboards), Ryan Aum (drums) en Ryan McAlister (bas en backing vocals). Ze debuteerden op plaat in 2011 met het album “Good People”, waarna “Wicked Mountain” in 2013 en “Joyful Noise” in 2014 nog volgden.

Het nieuwe album bestaat uit tien nummers waar de vier bandleden samen als componisten voor tekenden. In de sound van ‘King Of The Tramps’ kunnen we elementen uit de R&B, rock’n’roll en countryrock-muziek bespeuren, invloeden die netjes verspreid werden over deze tien tracks en daardoor op dit album zorgen voor een mooie diversiteit aan ritmes en een door de band zelf als ‘whiskey gospel’ omschreven sound.

Openingstrack “See You On The Other Side” roept herinneringen op aan de betere rockperiode van ‘The Rolling Stones’. Er zit veel energie en dynamiek in de nummers op “Cumplir Con El Diablo”, vooral in het punkerige “Ain’t No God” en het naar ‘The Ramones’ lonkende “Last Man Standing”. Onze voorkeur gaat hier echter uit naar de wat meer gepolijste nummers “Nashville Line” en “That’s How It Goes” dat verhaalt over hoe de rijken steeds rijker worden en de armen gewoon arm blijven.

“Airplane Bottles” is een typische bluesrocker waarin zanger Todd Partridge met de inhoud van die flessen overgoten lijkt te zijn. De bluesmuziek ligt eveneens aan de basis van het nummer “James Brown” maar de stevig van jetje gevende soulblazers positioneren dit liedje toch wat dichter bij R&B.

De duivelse demonen worden daarna verder bezworen in de stevig rockende song “Depression” en in “Old Crow”, een voor deze cd uitzonderlijk rustige ballad en onze voorkeursong uit het lijstje van tien nummers. Als bonustrack krijgen we met “’89 Cutlass” nog een mooi akoestisch liefdesliedje over een nostalgische romance. Dit is alweer een song die ons aan een ballads zingende Mick Jagger en ‘The Stones’ doet denken. Dat zijn al bij al toch wel mooie referenties voor deze nieuwste plaat van ‘King Of The Tramps’.

(valsam)
“The sound of the American roots rock quartet ‘King Of The Tramps’ is often reminiscent to the one of ‘The Rolling Stones’, especially in the heavily rocking opening track ‘See You On The Other Side’ and in the closing bonus track and ballad ’89 Cutlass’. That must be nice sounding references for this band from Auburn, Iowa and their newest album ‘Cumplir Con El Diablo’.“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding KING OF THE TRAMPS

Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Old School Records

Info: Hemifran

video