JENAI HUFF – COLOR WHEEL

Zo’n vier jaartjes geleden verscheen met “Transitions” de debuutplaat van zangeres en songschrijfster Jenai Huff, momenteel wonend in New York City maar geboren en getogen in Californië. Eind 2013 kregen we dan een ep-tje met de titel “Grace & Elbow Grease” en nu is er een tweede full-cd van deze artieste op de platenmarkt verschenen onder de titel “Color Wheel”.

Haar melodieën, haar betekenisvolle songteksten en haar kristalheldere stem zullen bij menig luisteraar vergelijkingen oproepen met andere zangeressen zoals Alison Krauss, Kate Wolf of Joni Mitchell. Op deze plaat heeft ze negen liedjes samengebracht met zeven eigen nieuwe composities en twee coversongs.

De eerste cover is er een van het minder bekende nummer “Old Man” uit het album “Forever Changes” uit 1967 van de Amerikaanse psychedelische rockformatie ‘Love’ uit Los Angeles. ‘Love’ was een sixtiesgroep rond de charismatische leadzanger Arthur Lee, die in 2006 veel te vroeg op amper 61-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van acute leukemie.

Een tweede cover op “Color Wheel” is de veel meer gekende klassieker “What’s Going On”, de titeltrack van de gelijknamige plaat uit 1971 van soullegende Marvin Gaye, eveneens een heel charismatische figuur die ons veel te vroeg is ontvallen in 1984 toen hij net 45 jaar ging worden. Jenai Huff brengt een veel rustigere, haast akoestische versie van deze topsong op dit album.

De muzikanten die haar in de opnamestudio bijstonden zijn producer en toetsenist Ben Wisch, akoestisch gitarist en backing vocalist Eugene Ruffolo die we bij ‘Rootstime’ ook wel kennen als uitstekende singer-songwriter van solowerk, elektrisch gitarist George Naha, bassist Zev Katz en drummer Chris Marshak. Op een aantal songs horen we eveneens een door Jonathan Preddice bespeelde cello aan het werk.

Van haar eigen composities willen we vooral even focussen op de nummers “Color Wheel” waarmee het gelijknamige album begint, de intieme song “Where Did It Go?” die u via de bijgaande video kunt beluisteren en de emotioneel gebrachte nummers "Time Stood Still” en “Now It’s Time”. Er heerst een jazzy sfeertje over alle songs op deze plaat van Jenai Huff; een album dat als vanouds liedjes van uitstekende kwaliteit herbergt en daardoor zeker aan te bevelen is voor de rustige en romantische uurtjes, zo rond het invallen van het avondlijke schemerduister.

(valsam)
“In 2012, we awarded a ‘cum laude’ to the debut record ‘Transitions’ by American singer-songwriter Jenai Huff. Her sophomore record ‘Color Wheel’ is of equal high quality and clearly deserves the same recognition, both for her 7 self-penned compositions as well as for her excellent cover versions of ‘Old Man’ from the psychedelic rock band ‘Love’ and ‘What’s Going On’ from soul legend Marvin Gaye. This album is highly recommended for the late, relaxing and romantic evening hours.“ – www.rootstime.be

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran

video