THE INVISIBLE WORLD – COLOR / ECHO (EP)

“Color/Echo” is de titel van een zes songs tellende ep van de vijfkoppige alternatieve rockgroep ‘The Invisible World’ uit Kansas City, Missouri. Het is hun tweede minialbum en volgt op hun debuut-ep “Welcome To The Invisible World” die in 2014 op de platenmarkt is verschenen. Deze band is wel al meer dan vijftien jaar actief met muziek bezig, maar ze deden dat tot eind 2010 onder de naam ‘A Dead Giveaway’ waarmee ze 3 ep’s en twee albums uitbrachten.

Deze tweede plaat werd pas in april van dit jaar opgenomen en ze begint met de eerste single en albumtiteltrack “Color/Echo” die ons al van bij de intro doet denken aan de sound van bands als ‘The Killers’ en vooral aan de Amerikaanse rockgroep ‘Kings Of Leon’ uit Nashville. Dat ‘The Invisible World’ van mening is dat er altijd moet vertrokken worden van een catchy melodie blijkt o.a. uit het tweede nummer “Bellamy” dat netjes gestroomlijnde rootsrock is.

“The Way” is de derde track van dit album en naar onze bescheiden mening ook de minste song van de zes nummers op de cd omwille van de wat chaotisch klinkende sound. Die mening verandert daarna echter heel snel terug naar 100% positief met het vlot in het gehoor liggende liedje “Joliet” (zie video) dat reële kansen heeft om tot een hitje uit te groeien.

Producer Jason Scott Smith nam net als bij de eerste ep ook nu weer de honneurs waar in de opnamestudio en hij heeft de bandleden op een hoog niveau laten spelen en voor een behoorlijke diversiteit in de zes tracks op deze plaat laten zorgen. Het heel mooie “Brick By Brick” is een haast volledig akoestisch gebrachte ballad die we niet meteen van een rockgroep zouden verwachten.

Afsluiten doet ‘The Invisible World” op dit schijfje echter in hun meest vertrouwde stijl met het stevig rockende “Oughta Know” waarin wij flarden van de sound van ‘Band Of Horses’ menen te ontwaren. Zes songs en nauwelijks 19 minuten muziek op deze ep zijn naar onze mening toch voldoende overtuigend om deze band terug de studio in te sturen voor de opname van een volwaardige plaat, die we bij zijn release hier natuurlijk ook heel graag voor u zullen recenseren.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

video