NOAM WEINSTEIN – ON WAVES

Noam Weinstein is een 39-jarige Amerikaanse gitarist en singer-songwriter uit Cambridge, Massachusetts. Hij woonde sinds 1999 in New York City en drie jaar geleden verhuisde terug naar Boston. Naast zijn solowerk is hij ook een gewaardeerde sessiemuzikant voor platenopnames van o.a. Mike Viola, ‘The Great Unknowns’ en Norah Jones.

In de voorbije 15 jaar bracht hij in totaal acht soloplaten uit en daar komt nu met het album “On Waves” een nieuwe zelf geproduceerde release bij, die de opvolger is van het in 2014 uitgebrachte “Bottlefed”. Deze nieuwe cd werd in New York en Cambridge opgenomen met de hulp van een lange reeks studiomuzikanten, bestaande uit 12 instrumentalisten en 4 vocalisten die hun bijdrage aan de vijftien liedjes op “On Waves” afleverden.

Het meest opvallende aan die nummers is de diversiteit aan stijlen en emoties die in de songteksten werden gelegd. Enkele songs zijn vlotjes in het gehoor liggende, catchy popsongs zoals de funky openingstrack “Last Reincarnation” (zie video), “Through Your Eyes”, “Intelligent Design” en “Over”. Daarnaast krijgen we het soulvolle “Mother” dat een eerbetoon aan zijn onlangs overleden moeder is, en het door R&B en blues geïnspireerde nummer “Hey Girl”.

Maar ook in de ballads weet Noam Weinstein zijn weg wel te vinden, getuige daarvan zijn liedjes als “In The Time We Have”, “He Will Be” voor zijn recent geboren zoontje, “If I Had Feelings” (onze favoriete track), “You Will Be Here”, de akoestische pianoballad “I Do” en het intimistische slotnummer “It Comes In Waves”.

Bijzonder aangrijpend is de korte bonustrack bij deze plaat, want dat is een opname van de laatste ‘voice mail’-boodschap die zijn moeder op zijn antwoordapparaat heeft achtergelaten over een van hem gekregen boek. Iedereen die zelf zijn ouders heeft verloren, zal de intensiteit en emotionaliteit hiervan kunnen inzien.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: No Songs

video