TWIN RIVER – PASSING SHADE

‘Twin River’ is de naam van een vijf leden tellende pop- en rockformatie uit Vancouver in de Canadese provincie British Columbia. Deze groep bestaat uit zangeres-gitariste Courtney Ewan, gitarist Andy Bishop, keyboardsspeelster en backing vocaliste Rebecca Law Gray, bassist Francesco Lyon en drummer Jordan MacKenzie.

Met ‘Rough Gold” brachten ze in 2012 eerst een vier songs tellende ep uit, vooraleer met een volwaardige plaat te debuteren in 2015 via het album “Should The Light Go Out”. Amper een jaartje later is er al een opvolger voor die debuutplaat in de vorm van het album “Passing Shade” waarop ‘Twin River’ tien nieuwe eigen composities brengt waarvoor zangeres Courtney Ewan alle songteksten heeft geschreven.

Toen ze met het componeren van deze liedjes begonnen, bleken alle nummers ballads te zijn die handelden over een verloren liefde en over daarbij opduikend hartzeer. Maar toen de songs door de groep in de studio voor deze plaat werden opgenomen, werd er uiteindelijk toch meer ritme en tempo in gebracht, meer in de lijn der verwachtingen van het publiek met betrekking tot een pop- en rockformatie.

Het vocale werk van Courtney Ewan doet ons meermaals denken aan de stem van ‘Fleedwood Mac’-zangeres Stevie Nicks en ook de muziek op “Passing Shade” lonkt enkele keren naar het seventies-werk van die formatie. Dat is al meteen het geval bij de albumopeningstrack “Hesperus” en ook in de poppy single “Antony” (zie video) kunnen we ons niet van die gedachten af zetten. “Knife” is een heel mooie rocksong en “Baby” dompelt de luisteraar onder in een muzikale wereld van punk en garage rock.

De voortdurende afwisseling in muziekstijlen bij de songs op “Passing Shade” is leuk en verrassend fris. “Known To Run”, “I Don’t Want To Be Alone” en afsluiter “North” zijn heel sfeervolle ballads in de stijl van bands als ‘Beach House’ en ‘Mazzy Star’, hier vooral gekenmerkt door de aanwezigheid van synthesizers, ijle gitaarklanken en een dromerige zangpartij.

Met “Settle Down” en “Brooklyn Bowl” zitten we daarna weer helemaal in de wereld van ritmisch dansbare popmuziek. Het zal misschien wel aan mij liggen, maar bij het knappe nummer “Natural State” kan ik alleen maar denken dat dit liedje eigenlijk thuishoort in het repertoire van de Schotse indie popformatie ‘Camera Obscura’, vooral dan toch omwille van de treffende stemgelijkenissen tussen Courtney Ewan en ‘C.O.’-zangeres Tracyanne Campbell.

Tot slot willen we toch nog graag meegeven dat het album “Passing Shade” van ‘Twin River’ geen seconde gaat vervelen en over zeer mooie en knap afwisselende nummers beschikt. Zangeres Courtney Ewan heeft een heel herkenbare stem die ze op schitterende wijze doorheen de songs op deze plaat laat excelleren. Deze cd is dan ook een echte aanrader voor aanschaf aan alle oprechte muziekliefhebbers.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Light Organ Records
Distr.: Sony Music

video