TOMMY WOMACK – NAMASTE

“Namasté” betekent ‘de geest in mij groet de geest in jou’. Het woord komt uit het Sanskriet en betekent ‘ik buig voor jou’. In India en andere Aziatische landen is het een hindoeïstisch gebaar om iemand te groeten en hem respect te tonen. Waarom al die uitleg over een woord, zal u misschien wel denken? Wel, wij vonden het gepast om dit mee te geven over de betekenis van de titel van de nieuwste plaat van de 53-jarige singer-songwriter Tommy Womack uit Nashville, Tennessee.

In het boekje bij die cd vertelt hij dat hij al een paar keer aan de dood is ontsnapt met als hoogtepunt (of dieptepunt) een zwaar verkeersongeval waarbij hij onder een vrachtwagen terecht is gekomen en een bekkenbreuk en gebroken ribben heeft opgelopen, met als gevolg enkele maanden verplicht verblijf in een rolstoel. Daardoor had hij natuurlijk wel meer dan voldoende tijd om nieuwe songs te schrijven, waarbij het op “Namasté” prijkende “I Almost Died” en “It’s Been All Over Before” over die ‘bijna dood’-ervaring verhalen.

Tommy Womack zegt dat de liedjes op deze plaat echte verhalen zijn over prille verliefdheid (in “Angel”), over door drugs verwarde dagen (in “Darling Let Your Free Bird Fly”), over de mooie stad waarin hij woont (in het live opgenomen “Nashville”), over ouder worden (in “End Of The Line” – zie video), over godsdienst (in “God Part III”) en over steeds weer met frisse moed opnieuw beginnen aan een volgende levensfase (in “It’s A Beautiful Morning”). Dat hij op tijd en stond ook wel van een grapje houdt, bewijst Tommy Womack in nummers als “When Country Singers Were Ugly” en in “Hot Flash Woman”.

“Namasté” volgt op het album “Now What!” uit 2012 en zijn bekendste plaat “There, I Said It!” uit 2007. Tommy Womack is naast zijn solocarrière ook nog actief bezig met muziek spelen in covergroepen ‘The Alphabetical Kinks’ (‘The Kinks’-covers), ‘Tommy Gun’ (‘The Clash’-covers) en hij maakt samen met zijn muzikale buddy Will Kimbrough het mooie weer in de blues- en countryrockformatie ‘DADDY’. Een heel bezige bij, als je het ons vraagt. Gegroet en respect voor deze muzikant, dus ‘Namasté’!

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

video