ECHO BLOOM – RED

“Blue” was de titel van het allereerste album dat de Amerikaanse formatie ‘Echo Bloom’ vorig jaar op de platenmarkt bracht. Het was eveneens de eerste cd in een trilogie van drie waarin elke plaat de titel van een kleur krijgt. Want recent verscheen het tweede album van zanger en songschrijver Kyle Evans en zijn vrienden onder de titel “Red“ en we weten nu al dat volgend jaar “Green“ met meer klassieke popsongs zal volgen.

Dit album werd net als zijn voorganger in thuisbasis Brooklyn, New York opgenomen en bestaat uit elf country- en rocksongs die Kyle Evans allemaal zelf heeft gecomponeerd nadat hij uit een langer verblijf in het Duitse Berlijn al de inspiratie voor deze nummers had opgedaan. Muziekkenners zullen misschien flarden van de sound van Tom Petty in enkele tracks menen te herkennen.

‘Echo Bloom’ is een sextet dat naast Kyle Evans bestaat uit Aviva Jaye (toetsen en harmony vocals), Steve Sasso (banjo), Josh Grove (gitaren), Jason Mattis (bas) en Shareef Taher (drums). Op deze plaat werden ook enkele gastmuzikanten in de studio gehaald zoals Michael William Levine op pedal steel, Jeffrey Young (viool) en Emily Price (cello), terwijl backing vocals werden verzorgd door Michael Gullo en Anita Purcell.

“Red“ opent heel sterk met de countryrocker “Leaving Charleston“ (zie video) dat ook als eerste single op de buitenwereld werd losgelaten. Ook het daaropvolgende “Operator“ is een dijk van een rocksong met enkele zeer originele riffs in de instrumentatie. In het voornamelijk gefluisterde nummer “Willingham“ vertelt ‘Echo Bloom‘ het waargebeurde verhaal van Cameron Todd Willingham, een man die onterecht werd geëxecuteerd na zijn veroordeling voor moord op zijn drie dochters ten gevolge van brandstichting in zijn eigen huis.

“Another Rose“ is daarna weer een 100% typische countryballad met de pedal steel van Michael William Levine en de viool van Jeffrey Young in een vooraanstaande rol in de muzikale begeleiding. “Revenge“ vinden wij een mysterieuze song die niet helemaal tot zijn recht lijkt te komen op deze plaat en het daarop volgende instrumentale nummer “Cynthia’s Song“ met vooral banjo, cello en viool lijkt ons ook al iets sombers uit te stralen.

Eén van de sterkste nummers op “Red“ is volgens ons het alweer op iets van ‘Wilco‘ of Tom Petty lijkende “Businessman“ dat gedurende de volle 6 minuten op een heerlijke rockmelodie met stevige beats drijft. Ook afsluiter “Country OP“ kan als eenvoudige countryrocker wel bekoren. Het feit dat we weten dat na “Blue“ en “Red“ ook nog “Green“ zal volgen is een leuk vooruitzicht naar de derde plaat van ‘Echo Bloom’ in deze kleurentrilogie.

(valsam)
“It is a nice prospect to know that the American band ‘Echo Bloom’ will come next year with the album ‘Green’, the third one in a colour trilogy and succeeding the magnificent record ‘Red’ with several very enjoyable country and rock tunes.” – www.rootstime.be

 

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding ECHO BLOOM

Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Songs And Whispers
Info: Hemifran

video