FOLK WORLD AND JAZZY TUNES

De Duitse labelmanager Christian Pfliefke uit het kleine Beierse stadje Langenzenn heeft zich als levensdoel gesteld om de minder bekende traditionele folk-, jazz- en wereldmuziek uit Duitsland, Noord-Europa en het Verenigd Koninkrijk te promoten. Dat doet hij door artiesten en folkgroepen uit die regio’s een forum te bieden om hun muziek en werk wereldkundig te maken via de release van hun platen op zijn labels.

Daarvoor heeft hij in de voorbije tien jaar drie aparte labels opgericht: het overkoepelende ‘CPL-Music’ in 2014, ‘Beste Unterhaltung!’ in 2008 om de traditionele Duitse folk te promoten en ‘Nordic Notes’ in 2005 voor de promotie van Scandinavische en Britse folkartiesten.

Een paar keer per jaar brengt hij de artiesten die voor deze drie labels opnemen, samen op een verzamelplaat die wordt aangeboden aan een zeer lage democratische prijs van € 2,=, enkel bedoeld voor de dekking van de gemaakte administratie- en verzendkosten. Zo gebeurt het ook nu met het uit 20 tracks van 20 verschillende artiesten samengestelde schijfje “Folk World And Jazzy Tunes”.

Hieronder kunt u ter informatie de volledige tracklijst vinden en we geven ook graag één van die twintig nummers ter kennismaking mee op bijgaande video. Onze keuze hiervoor viel op het nummer “Bate Longe” van de groep ‘Riviere Noire’. Veel plezier ermee.

(valsam)

 

 

TRACKLIJST:
Trad.Attack! - Jaan’kene
Vilma Timonen Quartet -Tähtineito
A Presenca Das Formigas - Ai Que Ricas Orelhinhas
Celenka - Kulkuri
Bube Dame König – Ebereschenbaum
RIM - Yrsnö
Eplemöya Songlag - Ut i skogen
Riviere Noire - Bate Longe
Arvvas - Muitomátki / Remembrance
Elin Kaven - Hiras Demure
Reelroad - Ivan’s stroll along the street
Gankino Circus - Heut danz mer unsern Betzn raus
Otava Yo - Little apple
Puhti - Jumala Rankaisee
Iki - Ellikvæði
Kedem Ensemble - Shnei Shoshanim (Two Roses)
Torgeir Vassvik - Naturoid / Árpa
Mari Kalkun & Runorun - Jakopi unõnägo
Ontrei – Antti
Sarah-Jane Summers and Juhani Silvola - Widdershins

Artiest info
Website  
 

video