ISAIAH B BRUNT – A MOMENT IN TIME

 

 “ New Orleans’ rhythms with a sprinkle of funky blues “

Singer-songwriter / multi-instrumentalist Isaiah B Brunt, uit Sydney Australië, was een genomeerd studio ingenieur en eigenaar van de Darling Harbour Studio’ s. Brunt werkte in die periode samen met Australische top bands en muzikanten als Rob Hirst (Midnight Oil, Backsliders), Steve Prestwich (Cold Chisel),  Julio Iglesias & The Goo Goo Dolls en Randy Jackson. Brunt tourde als (vaak gevraagde) sideman met de Keanu Reeves’ Dog Star band.

Vanaf 2006 besluit Brunt, die zijn vader hoorde spelen op de ukelele en blues harp, zich volledig te focussen op de blues. Brunt was in 2010 de ‘Sydney Blues Society Performer of the Year’.

Na een EP in 2011 en in 2015 en zijn debuut album “Nursery Rhyme Blues” (2013), tourde Brunt in de States en Europa (lees: UK). Nu is er Isaiah B Brunt opnieuw met zijn tweede studio album “A Moment Of Time”. Voor de opnames (Brunt was hiervoor opnieuw in New Orléans) kreeg Brunt de hulp van een blazerssectie, van bassist George Porter Jr. (The Meters) en van saxofonist Jeffrey T Watkins (James Brown).

In de éérste van de negen originals ”Still Waiting” laat Brunt de luisteraar al direct horen, waar het voor hem op “A moment In Time” om gaat. Goed in de oor klinkende, ontspannen songs, met veel muzikale details, die aangebracht worden door o.a. Mike Lemmler op piano en bassist George Porter Jr.. Brunt heeft een natuurlijke ontspannen zangstijl, die soepel drijft op de grooves en zijn gitaarstijl (in het bijzonder zijn lapsteel) is erg verfijnd. Dit hoor je goed in “Singing The Blues”, dat verder knap afgewerkt wordt door de sax van Jeffrey T Watkins. In ”That Place On The Road” is het de harmonica van Smokey Greenwell, die voor de nodige accenten zorgt en met ”Lost Jacket Blues” is het feest. ”May I Dance With You” is daarna, door de blazers en de B3 van Lemmler, dan weer heel funky. Een heel bijzonder nummer is ”Travel Back In Time”. De clarinet van James Evans en de sousafoon van Tuba Steve, sleuren je zwalpend mee doorheen New Orléans. ”Party Late All Night” is uit een juke box geplukt en ”Same Old Road” wordt gedragen door Lemmler’s solide orgel frasering. We eindigen met het melancholische ”A Moment In Time”, waarbij we zeker oor moeten hebben voor het instrument van David Stocker, de mellotron en de Flugelhorn van Ian E Smith.

Als je naar “A Moment In Time”, het nieuwe Isaiah B Brunt album luistert, kom je direct in de relaxte sfeer die je vaak in New Orléans vindt. Het is een erg gevarieerd album, dat je met blazers en nog meer muzikale attributen, mee de straat op neemt, waar ieder verhaal het beluisteren waard is.   

Eric Schuurmans

 

 

Album track list: 1”Still Waiting” - 2”Singing The Blues” - 3”That Place On The Road” - 4”Lost Jacket Blues” - 5”May I Dance With You” - 6”Travel Back In Time” - 7”Party Late All Night” - 8”Same Old Road” - 9”A Moment In Time” – Music / Lyrics by I. Brunt, and/or as [noted] ℗ 2016 – Produced by xxx

Album Line-up:
Isaiah B Brunt: vocals, guitars, lap steel (1-3,8-9)
Sarah E Burke: backing vocals (2,5,8-9)
Rhythm section:
George Porter Jr.: bass (1-5,7-9)
Doug Belote: drums
Mike Lemmler: piano, B3 (1-5,8-9)
Brass section:
Jeffrey T Watkins: sax (1-2,4-7)
Ian E Smith: trumpet, trombone (1-2,4-7), Flugelhorn (9)
Tuba Steve: sousaphone (6)
James Evans: clarinet (6)
And:
David Stocker: mellotron* (9)
Smokey Greenwell: harmonica (3)

* Een mellotron is een elektrisch muziekinstrument met toetsen, waarbij het geluid geproduceerd wordt door middel van op magneetbanden opgenomen geluidsfragmenten

Discography Isaiah B Brunt:
2016 – A Moment In Time / 2015 - Just The Way That It Goes, EP / 2013 - Nursery Rhyme Blues / 2011 - Isaiah B Brunt, EP

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info:  Frank Roszak Productions

video