MASHVILLE – TRIPPING ON WIRES

Met een flinke knipoog naar het Amerikaanse Mekka van de countrymuziek in Nashville heeft de Britse alt.country-groep ‘Mashville’ uit Kent duidelijk willen aangeven dat hun muziek niet meteen vergelijkbaar is met wat ze in die muziekstad in de staat Tennessee allemaal produceren. Hun sound ‘Americana’ noemen kan nog net door de beugel, maar wij zouden het geluid dat ‘Mashville’ creëert toch eerder als hedendaagse alt.country willen omschrijven.

In 2014 kwam deze band voor het eerst met een album op de proppen dat “Door To Texas” als titel had meegekregen. Als voornaamste inspiratiebron voor hun muziek zijn het wel degelijk Amerikaanse artiesten die daartoe dienst doen met sterren als Jackson Browne, Ryan Adams, Bob Dylan en Jeff Tweedy van ‘Wilco’, stuk voor stuk ijzersterke zangers en songschrijvers.

Die vergelijking geldt eveneens voor de liedjes die ‘Mashville’ recent heeft opgenomen voor hun tweede album “Tripping On Wires”, met elf vlot in het gehoor liggende, catchy melodieën en netjes afgeborstelde zangpartijen zou deze Britse groep wel eens naam en faam kunnen gaan verwerven in Europa, maar zeker ook bij het alt.country-muziek minnende Amerika.

‘Mashville’ bestaat uit vijf muzikanten en werd geformeerd rond zanger-gitarist en songschrijver Graham Loft en medecomponist en leadgitarist Berin Riley. De andere bandleden zijn Lyndon Riley, pianist, organist en ‘broer van’, bassist Pic Hayes en drummer Chris Murrin. Hun tussen ballads en rocksongs balancerende nummers worden heel overtuigend gepresenteerd op dit nieuwe album, waarbij wij vooral onder de indruk zijn gekomen van de brede muzikaliteit van de groep en de uitstekende zanger die Graham Loft toch wel is.

Een collega-recensent vergeleek hun sound eerder met die van een groep als ‘The Deep Dark Woods’ en ik zou daar maar al te graag de Californische formatie ‘Dawes’ aan toevoegen, een groep die ook altijd heel veel aandacht wil besteden aan een vlotte melodie, gekoppeld aan een zinvolle songtekst. Het albumopenende lied “Fragile” kan daarbij al als een schoolvoorbeeld dienst doen.

Maar ook de warme en tedere songs “Trap Door Blues”, het zeer catchy “Turn Your Back”, “Nevada” (zie video), het wondermooie “Girl From Smugglers Cave”, “Going Home”, afscheidslied “Old Friend” en het al even magistrale “Beyond The Wall”, dat op iets van Al Stewart lijkt, gaan er bij ons in als zeemzoete broodjes.

Wat mij betreft mogen deze heren onmiddellijk het kanaal oversteken en hun muziek live komen spelen in de Benelux. Wij zullen daar dan zeker bij aanwezig zijn, maar voorlopig kunnen we u hiermee misschien wel overtuigen om te proberen één van de 10 exemplaren te winnen die wij van deze schitterende plaat mogen weggeven, want ook zo kunt u permanent van deze prachtige liedjes en dito band blijven genieten.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
MASHVILLE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video