DANIEL CRABTREE – IN THE SHADOW OF HIS WINGS

Vorig jaar vormde het debuutalbum “The Gospel Road” onze eerste kennismaking met het singer-songwriterwerk van de Amerikaanse bluegrass- en gospelzanger Daniel Crabtree. De hier al sinds jaar en dag gekende zangeres en producer Donna Ulisse ontfermde zich over de muzikant en hielp hem om nu een tweede album op de markt te brengen.

“In The Shadow Of His Wings” is de titel van het uit dertien zelf gecomponeerde liedjes bestaande schijfje dat in de opnamestudio met een ruime orkestratie van de traditionele bluegrass-instrumenten fiddle, mandoline en banjo werd overgoten. De liefde voor de gospelmuziek werd er Daniel Crabtree al op zeer jonge leeftijd door zijn ouders ingelepeld en dat zorgde er o.a. voor dat hij meerdere jaren deel uitmaakte van de bluegrass-gospelgroep ‘The Lights Chapel Boys’.

Donna Ulisse en haar echtgenoot Rick Stanley zorgen op haast alle nummers voor de harmony vocals, daarbij op drie songs nog extra bijgestaan door singer-songwriter Shelton Feazell uit Nashville. Dat is het geval bij de openingstrack “I’m On My Way To Gloryland” en bij de songs “Where Jesus Is” en “The Road I’m Walking On”.

Zoals gebruikelijk bij gospelliedjes staat het geloof, de hemel, de spiritualiteit en Onze Lieve Heer Jezus Christus centraal in de teksten die Daniel Crabtree bij zijn liedjes heeft geschreven. Dat is het meest duidelijk het geval in de albumtiteltrack “The Shadow Of His Wings”, “The Church Bells”, “Where Jesus Is”, “Lord, I Need You Now”, “What Jesus Did For Me” en slotsong “Lord, I’m Gonna Need Your Strength Today”.

Ook in “A Vision Of Heaven”, “The Gospel Train” en “What The Old Man Told Me” is Zijne Heiligheid en zijn permanente verblijfsoord in de hemel altijd wel dicht nabij. Laat het vooral duidelijk zijn dat Daniel Crabtree een meester is in het schrijven en zingen van songs in dit bijna uitgestorven religieus geïnspireerde muziekgenre. Het is ook voor ons leuk om nog eens nieuwe songs in deze bluegrass-stijl te horen en ze worden hopelijk in de toekomst gebruikt om wat meer afwisseling te brengen in de tijdens vieringen gezongen traditionele gospelliedjes.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Codel Records