LINDSAY BELLOWS – WAKE TO DREAM (EP)

Vijf zelf gecomponeerde liedjes die in een opnamestudio in Nevada City, Californië samen met een aantal lokale topinstrumentalisten werden opgenomen. Dat is in het kort samengevat wat u mag verwachten van het ep-tje “Wake To Dream” van de Californische singer-songwriter Lindsay Bellows uit Grass Valley.

Deze jongedame heeft de soulmuziek door haar aderen stromen, vooral door de invloed die de platen van haar ouders op haar jeugd en haar muzikale ontwikkeling hebben gehad. Die draaiden namelijk al die mooie R&B- en soulsongs van artiesten als Aretha Franklin, Etta James, Sam Cooke, Otis Redding en Smokey Robinson, kortom liedjes van die artiesten die ook bij ondergetekende nog altijd regelmatig door de huiskamer galmen.

Het is haar eerste worp op plaat, maar het zal zeker niet haar laatste zijn, want zij zal ongetwijfeld heel snel met een volwaardig studioalbum op de proppen gaan komen, daar zijn wij rotsvast van overtuigd na de beluistering van “Wake To Dream”. Haar gevoel voor melodie, vocale harmonie en emoties in de liedjes is bijzonder en oprecht.

Dat kunnen we al opmaken bij het horen van het groovy nummer “Slow Steady”, de eerste song op deze cd en ook te beluisteren via de hier toegevoegde video. Lindsay Bellows maakt bij haar liedjes vaak enkel gebruik van haar stem en een ‘loop pedal’ die voor de repetitieve klanken zorgt. Zo ook hier bij de liedjes “Wake Up” en “Wild And Free”. Daardoor zijn die nummers dikwijls sober en minimaal instrumentaal omkleed, wat ze eigenlijk nog meer aantrekkelijk maakt. Nauwelijks wat ruimer georkestreerd zijn de twee songs “Part Life” en de vrolijk klinkende poppy afsluiter “Simple Gifts”.

Lindsay Bellows had jarenlang een ‘8 to 5’-kantoorjob als management consultant, maar als het een beetje mee mag zitten voor haar, dan zal ze in de volgende jaren net buiten die ‘8 to 5’-uren op één of ander podium haar liedjes mogen gaan zingen. We hoeven wellicht niet te verduidelijken dat daarmee een onwaarschijnlijke droom in vervulling zou gaan voor deze jonge vrouw.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Cedarsong Sound

video