SARAH MORRIS – HEARTS IN NEED OF REPAIR

Dingen die al wat meerdere jaartjes meegaan hebben af en toe wel eens nood aan een grondige onderhoudsbeurt. Dat geldt blijkbaar ook voor enkele cruciale lichaamsonderdelen, tenminste als we de titeltrack van het nieuwe album van de Amerikaanse singer-songwriter Sarah Morris mogen geloven.

“Hearts In Need Of Repair” heet die plaat met elf eigen composities van deze jonge muzikante uit Minneapolis, Minnesota. Sinds haar debuutplaat “Grateful Moon” uit 2011 heeft ze met “Lonely Or Free” uit 2012 en “Ordinary Things” uit 2015 nog twee volwaardige albums op haar conto staan en nu komt daar met “Hearts In Need Of Repair” al meteen een vierde album bij voor deze blijkbaar gemakkelijk te inspireren songschrijfster.

Haar favoriete muziekgenre heet ‘country’ en het is op dergelijke tonen dat de elf liedjes uit deze nieuwe plaat werden opgenomen, hoewel er hier en daar toch ook wat invloeden uit de folk- en rockmuziek te horen zijn. Op de video bij deze recensie kunt u Sarah Morris live aan het werk zien en horen in de lichtjes aangepaste albumtiteltrack “Hearts In Need Of A Little Repair”.

Het hobbelige parcours van een liefdesleven, de hartenpijn, het moeizame opgroeien en vooral de kwetsbaarheid van een jong meisje vormen de thema’s van haar liedjes die vooral voor leeftijdsgenoten zeer herkenbaar zullen zijn. Qua stem doet zij ons wel eens denken aan iemand als Norah Jones, maar ook countrysterren als LeeAnn Womack, Patsy Cline of Eva Cassidy reiken enkele referentiepunten aan voor het werk van Sarah Morris.

Ondanks het countrygenre en de zonet beschreven thematiek zijn er toch heel wat uptempo gebrachte songs op deze cd terug te vinden: “Good At Goodbye”, “Cheap Perfume”, “Falling Over” en “Course Correction” zijn nummers waarin het tempo behoorlijk hoog gehouden wordt. Maar de ballads zijn natuurlijk onvermijdelijk en gelukkig maar: “Helium”, het emotionele “Empty Seat”, “Shelter Or The Storm”, “On A Stone”, “Confetti” en het wondermooie liefdesliedje “Nothing Compares” dat ze voor haar echtgenoot schreef, zijn dus ook nu weer onze favoriete songs uit deze uitstekende plaat.

Ook voor de opname van dit vierde album deed Sarah Morris opnieuw een beroep op haar vaste begeleidingsband, bestaande uit gitarist Thomas Nordlund, bassist Andrew Foreman en drummer Zachary Schmidt, terwijl de producersstoel net als bij haar vorige platen ook nu weer gereserveerd bleef voor Eric Blomquist. Dat dit een succesvol ‘never change a winning’-team is moge blijken uit de kwaliteit van de songs op dit meest recente album “Hearts In Need Of Repair” van Sarah Morris.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

video