SATURDAYS HEROES – PINEROAD

 

 “ Four friends with the same goal, bringing down the house, every single night… “

Vier punkers uit het Zweedse industriestadje Finspång vonden in 2008 een uitlaatklep in de punkrock band Saturday’s Heroes. De intensiteit van de street punk uit de jaren ’90, gecombineerd met classic rock en door folk geinspireerde songwriting, is voor Alex Lachan (zang, gitaar), Marcus Svensson (ritme gitaar), Mikael Lachan (drums), & Daniel Wiggander (bas) de gemeenschapeelijke drijfveer van hun muzikale escapades.

Saturday's Heroes legden in 2015 bij Lövely Records hun ei en brachten er later in hetzelfde jaar hun tweede studio album ‘Hometown Serenade’ uit. In september van dit jaar is (met de nieuwe bassist Daniel Wiggander als vervanger van Niklas Söderlund) ‘Pineroad’ de opvolger.

Wat het voor punkrockers moeilijk maakt is om niet terug te vallen in het herkenbare, in de dingen die eerder al gedaan zijn. Saturday's Heroes vermijdt dit door andere invloeden te vermengen in hun muziek. Het resultaat is melodieuze punkrock met rock en folk invloeden. Songs als de opener  “Celebrate Nothing”, “Lizzie” en “My Fight” raken ongetwijfeld hun energie op de dansvloer kwijt, waar ze ook voor de nodige adrenaline zullen zorgen. Het is de in de jaren vergaarde routine en hun Zweedse spontaniteit, die van Saturday’s Heroes de uitzondering op de regel maakt.

Dat de songs een beetje op eenzelfde stramien gebouwd lijken, is eigen aan punk, maar schaadt hier niet. Saturday’s Heroes garanderen je dat je op “The Shame”, “Demons”, “The Storm” en het folky “When We Fight” zeker uit de bol kunt/zult gaan.

Met Saturday’s Heroes is op iedere festivalweide of in iedere concertzaal een feestje gegarandeerd. ‘Pineroad’ is wervelende punkrock voor iedereen!

Eric Schuurmans

 

 

Album track list:
01.”Celebrate Nothing” – 02.”Rebel” – 03.”Lizzie” – 04.”My Fight” – 05.”Declaration Of Youth” – 06.”Pineroad” – 07.”The Shame” – 08.”Back For You” – 09.”Demons” – 10.”TheStorm” – 11.”When We Fight” - 12.”Long Live the King” – Music/Lyrics by Saturdays Heroes ℗ 2017 – Produced by Saturday’s Heroes

Album line-up:
Alex Lachan: vocals, lead guitar
Marcus Svensson: rhythm guitar
Mikael Lachan: drums, percussion
Daniel Wiggander: bass

Discography SATURDAYS HEROES:
Pineroad [2017] | Hometown Serenade [2015] | Stories Left Untold (EP,6#) [2013] | Backyard Troubadour (EP,3#) [2012] | Set To Sail [2010] | Brothers In Beer (EP) [2010] | Way Of a Man (EP,4#) [2009] 

Artiest info
Website  
 

itunes

Label: Lövely Records

video