BRUCE T. CARROLL – RUCKUS AND ROMANCE

De folkzanger en songschrijver die verantwoordelijk is voor de release van het hier besproken album “Ruckus And Romance” heeft zijn thuishaven in het dorpje Larchmont dat behoort tot de stad Mamaroneck, gelegen op zo’n 30 km van Manhattan, New York. Bruce T. Carroll is één van de 6200 inwoners in dit zeer landelijke oord dat door ‘CNN’ en ‘Money Magazine’ werd uitgeroepen tot de elfde beste plaats om te leven in Amerika.

We durven niet echt beweren dat dit van invloed is geweest op de kwaliteit van de songs die Bruce Carroll voor zijn eerste officiële album heeft geschreven, maar het staat buiten kijf dat de dingen die er in zijn leven gebeuren in de songteksten zijn terug te vinden. Dat kunnen leuke en minder leuke zaken uit het liefdesleven zijn, zoals in het ‘break-up’-nummer “Shakedown”, in het op iets van Mark Knopfler lijkende “(Christmas) Without You”, in “Angel Angel” dat gaat over de vergankelijkheid van het leven of in het naar een donkere periode in zijn leven terugblikkende “Hurt You Instead”, een duet dat hij samen brengt met zangeres Nicole Alifante.

Maar het kan net zo goed gaan over een nostalgische terugblik in “A Dream Is A Dream” of over zijn reflecties bij het overschouwen van “The House On The Hill”, een song over zijn eigen huis dat hij kwijtraakte na de beurscrash van 2008 en een nummer met heel knap instrumentaal werk op viool door Sierra Noble en op accordeon door Jon Cobert. In totaal brengt Bruce Carroll acht nummers op “Ruckus And Romance” en de mooie openingstrack “When Two Worlds Collide” geven we in een akoestische live-vertolking op video mee.

We willen toch ook even de speciale hoesfoto bij dit album onder uw aandacht brengen. De man met de gitaar in het drukke café is Bruce Carroll, maar al de andere aanwezige mensen zijn in deze prent gefotoshopt. Het zijn allerlei overleden beroemdheden zoals Ingrid Bergman, Tennessee Williams, Sigmund Freud, Charles Bukowski, Ernest Hemingway, William Shakespeare, Karl Marx en Grace Kelly. Toch een heel leuke vondst voor de hoes van een leuke eerste plaat van een leuke folkzanger.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

video