KEN DUNN – WONDROUS BEAUTY

Ken Dunn is een al wat oudere Canadese folkzanger en songschrijver uit Gibson, British Columbia die in zijn carrière voornamelijk in zijn thuisland en in Amerika heeft opgetreden om er zijn verhalende songteksten te zingen. Samen met zijn levensgezellin Anna Green treedt hij op onder de naam ‘Gypsy Starfish’ waarvan we net twee jaar geleden op deze pagina’s het album “The Great Unknown” onder de loep hebben gehouden.

Nu is de met “Winds Of Emotion” uit 1994 op plaat debuterende Ken Dunn er opnieuw met een nieuwe, zevende soloplaat die “Wondrous Beauty” als titel kreeg en uit tien nieuwe songs bestaat. Een echte soloplaat is het nu echter ook niet geworden, want vrouwtje Anna Green levert ook nu weer uitgebreide vocale support en speelt op keyboards mee bij de liedjes die Ken Dunn voor dit nieuwe album heeft gepend. Een andere belangrijke instrumentalist op deze plaat is fiddler Tyler Beckett die o.a. in “Tales Of Wandering” en “Hold On” die songs heel mooi extra inkleurt met de klanken van zijn strijkinstrument.

Voor een wat meer traditionele Keltische folksong als “Hills Of Strathavon” en in het bluesy “Crawl On Back” steekt Jacob McCauley op bodhran (een Ierse handtrom) een extra handje toe en het korte instrumentaaltje “The Goddess Theme” wordt door Ben Grossman gespeeld op een ‘hurdy gurdy’ (een soort lier).

Bij het zingen begeleidt Ken Dunn zichzelf op een akoestische gitaar, terwijl bassist Randy Martin en drummer Mark Mariash naast Anna Green en Tyler Beckett het podium completeren. Ons favoriete nummer uit deze plaat is de openingstrack “Saskatoon”, een sober maar mooi liefdesliedje over de prachtige natuur en de veranderende seizoenen in Saskatoon, met zijn 250.000 inwoners de grootste stad in de Canadese provincie Saskatchewan. Ook de albumtiteltrack “Wondrous Beauty” (zie video) gaat over de liefde, maar dan vooral over het belang om altijd open te blijven staan voor een nieuwe prille liefde.

Zestiger Ken Dunn lijkt me zo’n muzikant te zijn die zich helemaal niets meer aantrekt van onterechte kritiek van muziekrecensenten of van opmerkingen over zijn werk van zogenaamde muziekkenners. Hij legt zich toe op het brengen van de verhalen en de songs die zich in zijn hoofd hebben gevormd, songs die deze troubadour heel graag voor zijn publiek komt zingen in de hoop hen daarbij een leuk en entertainend optreden te hebben aangeboden.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video