BEN BROOKES – THE MOTOR CAR & THE WEATHER BALLOON

Ben Brooker is een Britse singer-songwriter uit Portsmouth die voor het opnemen van zijn debuutplaat naar de Amerikaanse stad Minneapolis, Minnesota trok om er in de opnamestudio een beroep te kunnen doen op vier gerenommeerde instrumentalisten: Michael Bland, drummer bij Prince, Greg Inhofer, keyboardsspeler bij Bob Dylan en Joey Molland en Mark Healey, respectievelijk gitarist en drummer van de Britse powerpop- en rockgroep ‘Badfinger’. Andere opvallende muzikanten die meespeelden zijn Cierra Hill op cello en viool, Bob Corbet op saxofoon en Kevin Louden op pedal steel.

“The Motor Car & The Weather Balloon” is de titel van die eerste plaat van Ben Brookes waarop hij tien eigen composities heeft samengebracht. De eerste single die uit dit album werd getrokken is het nummer “Integration (Not Segregation)” dat we hier op de video meegeven en dat gaat over het accepteren van elkaar zoals we zijn, ongeacht ras, cultuur of geloof.

Er zijn ook al twee andere video’s van songs uit deze cd te bekijken op ‘YouTube’, namelijk van “Stories In The Rain” en van “The Girl Who Cried Wolf”. Wat meteen opvalt bij de beluistering van deze plaat is de kristalheldere, maar ook stevige stem van Ben Brookes die zijn verhalen zingt op een bedje van melodieuze en vlot in het gehoor liggende muziek.

Zijn Keltische roots werden eveneens in de muziek bij songs als “I Want To Go Home” en de ballad “Asleep In Galilee” verwerkt. Andere leuke liedjes op deze plaat zijn het folky nummer “The Girl Who Cried Wolf”, het catchy “Crack A Smile” en “Stories In The Rain”, nog zo’n aanstekelijke rockballad die volgens ons tot het beste werk op deze cd behoort. Ook afsluiter “Shackles” mag ten huize van ondergetekende nog wel eens vaker door de speakers weerklinken.

Als debuutplaat kan “The Motor Car & The Weather Balloon” zeker wel tellen en Ben Brooker zal zich hiermee wel een plaatsje in de overbevolkte wereld van folk- en rockzangers weten te veroveren. Zoals wel vaker het geval is, zal hij echter ook moeten bewijzen dat hij nog meer mooie nummers in zijn koker heeft zitten en daarvoor is een tweede plaat het ideale vehikel. Wij houden u op de hoogte.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Martin Guild Recordings

video