JENNIFER SARAN – SOULFUL CHRISTMAS

Ja hoor, de kerstboom is weer uit de doos gehaald en de lampjes, ballen en slingers blinken weer als nooit tevoren, want die sfeervolle periode van het jaar is alweer opgedoken: ‘It’s Christmas time’. En dus is het ook weer tijd voor platen met kerstliedjes, iets waar heel wat artiesten zich in hun muzikale carrière toch minstens één keer aan wagen. Met de welbekende Narada Michael Walden als producer en arrangeur in de opnamestudio heeft nu ook de in Hong Kong wonende Amerikaanse zangeres en songschrijfster Jennifer Saran zich begeven aan het zingen en opnemen van kerstliedjes.

Voor haar was dit echter niet de eerste keer, want in 2015 verscheen haar plaat “Merry Christmas, You Are Loved” al op de markt en het succes van dat album heeft nu geleid tot de release van de nieuwste cd “Soulful Christmas”. Voor deze plaat heeft Jennifer Saran zelf elf nieuwe nummers gecomponeerd, waarvan we vooral “Long Road Home For Christmas”, albumtiteltrack “Soulful Christmas” en de ballads “Where Are You Christmas” en “One More Christmas Together” zullen onthouden.

“Christmas Lover” (zie lyrics video), de opener van dit album, is eveneens zo’n zelfgeschreven soulnummer van Jennifer Saran en Narada Michael Walden. Het begint met een zogeheten ‘spoken intro’ van Dr. Otis Williams, waarna Jennifer het liedje samen met diens beroemde ‘Motown’-soulgroep ‘The Temptations’ brengt. Daarnaast zijn er ook drie opvallende discodansnummers terug te vinden op dit album met “Merry Christmas To You”, het samen met Cornell ‘CC’ Carter in duet gezongen “Christmas Delight” en “You Are My Christmas Star”.

Al die eigen songs werden hier aangevuld met zes andere kerstliedjes en enkele niet zo ruim bekende covers van traditionals zoals “Sleigh Ride” en het ritmische “Soul Cake (Dedicated To Sting)” dat ooit zelf live door deze zanger van ‘The Police’ werd gebracht. Tussendoor krijgen we ook nog twee korte instrumentale intermezzo’s met het uit de 16e eeuw stammende “Coventry Carol” en het al in 1739 gecomponeerde “Hark The Herald Angels Sing”.

Tot slot willen we ook nog even meegeven dat we deze moeder van drie kinderen hier al een paar keer hebben mogen recenseren, o.a. vorig jaar door haar deelname aan het project met Ladysmith Black Mambazo, Narada Michael Walden en Carlos Santana dat leidde tot de single “Wake Up” en het laatste gelijknamige studioalbum van midden 2017. Het jaar daarvoor mochten we ook met heel wat lof vertellen over haar vorige studioplaat “Walk With Me”. Met dit Kerstmis-album lijkt Jennifer Saran vooral een cadeautje voor al haar fans te willen creëren en wat ons betreft mag dat als dankbetuiging in deze tijd van het jaar ook al eens gebeuren.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Tarpan Records

video