KEEGAN MCINROE – A GOOD OLD FASHIONED PROTEST

Wie kan er nu wat hebben tegen een goed opgebouwde ouderwetse protestsong. Woody Guthrie en Bob Dylan zijn maar twee namen van folkzangers die het al decennia geleden hebben voorgedaan en het aantal volgers dat ze kregen kan al lang niet meer op twee handen geteld worden.

Ook de in Lubbock, Texas - de woonplaats van o.a. Buddy Holly, Jimmy Dale Gilmore, Butch Hancock en Joe Ely – opgegroeide, maar in 2001 naar Fort Worth, Texas verhuisde singer-songwriter Keegan McInroe is van mening dat er nooit genoeg protestliedjes kunnen worden gemaakt. Daarom besloot hij om negen songs in deze stijl op te nemen voor zijn nieuwste plaat, die hij dan ook maar gewoonweg “A Good Old Fashioned Protest” heeft genoemd.

Verwacht je dus aan zelfverklarende songtitels zoals “Talking Talking Head Blues”, een ‘spoken word’-song die gaat over al die zelfverklaarde, maar vaak nietszeggende vedetten zoals Justin Bieber, Wikileaks-oprichter Julian Assange of de Amerikaanse schertspresident Trump en de overal om de hoek loerende ‘Big Brother’.

“Bombing For Peace” en “Bastards & Bitches” zijn qua titel ook wel duidelijk over de tekstuele inhoud van die nummers. De protestsongs die Keegan McInroe op deze plaat brengt zijn echter niet allemaal tegen iets gericht. Het is eveneens een muzikale oproep voor eenheid, medeleven, gezond verstand en liefde. Voorbeelden hiervan zijn het mooie “Christmas 1914”, “The Love That We Give” (zie akoestische live versie op bijgaande video) en afsluiter “Keegan’s Beautiful Dream”.

Dat Keegan McInroe in zijn leven meer dan voldoende bagage heeft verzameld om in zijn liedjes zijn mening te geven over wat er in deze wereld allemaal ten goede en ten kwade gebeurt, moge blijken uit zijn twee universitaire diploma’s voor godsdienst en filosofie die hij heeft verzameld aan de Texas Christian University.

“A Good Old Fashioned Protest” is het derde album van Keegan McInroe dat bij ‘Rootstime’ op een lovende review mag rekenen, want in 2012 schreef ondergetekende al positieve dingen over zijn toenmalige plaat “A Thousand Dreams” en in de lente van vorig jaar was het mijn collega Dani Heyvaert die zijn verheerlijkende opinie mocht neerschrijven over het album “Uncouth Pilgrims”.

(valsam)
“What is wrong with a good established old fashioned protest song? Following the example of pioneering troubadours like Woody Guthrie and Bob Dylan, now also the Texan singer-songwriter Keegan McInroe wanted to ventilate his opinion in the folk songs on his most recent album ‘A Good Old Fashioned Protest’. Well said and well sung, Keegan!“ – www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran

video