BRIAN FLANAGAN – WHERE DREAMS ARE MADE

Bij elke song op zijn nieuwe plaat “Where Dreams Are Made” geeft de Ierse folkzanger en songschrijver Brian Flanagan in het bij de cd gevoegde tekstboekje uitleg over wie of wat hem inspireerde tot het componeren van dat nummer. Dat kunnen momenten van reflectie en bezinning geweest zijn, maar ook het afspringen van een relatie in de albumtiteltrack “Where Dreams Are Made”, een mooi plekje in zijn leefwereld bij het nummer “The Painter” of het overlijden van de vader van een goede vriend in het beklijvende openingsnummer “Flowers In The Window”.

Het meest indrukwekkende en meest emotionele verhaal wordt volgens ons toch verteld in de song “The Gift” (zie video), waarin hij het heeft over het 4-jarige dochtertje van twee professionele dansers, een kind dat aan de ziekte ‘neuroblastoom’ lijdt, een agressieve vorm van kanker in het zenuwstelsel. De kleuter trekt zich op aan de balletlessen die ze tijdens haar herstelperiode heeft blijven volgen. Het kindje blijkt achteraf gelukkig volledig te zijn genezen.

Brian Flanagan heeft in de voorbije jaren met enkele zeer bekende Ierse artiesten samengewerkt, zoals o.a. gospel- en blueszanger Eric Bibb en singer-songwriter Brian Kennedy, broer van de betreurde Bap Kennedy die vorig jaar op amper 54-jarige leeftijd overleed. Hij heeft in die periode ook twee albums opgenomen met “Going Back” en “Dreaming Road”. Voor het nieuwe album “Where Dreams Are Made” kon hij rekenen op de steun van de Duitse muziekproducer Günter Pauler en de topmuzikanten die meestal het instrumentale studiowerk verrichten voor zijn kwaliteitsplatenlabel ‘Stockfisch-Records’.

Brian Flanagan beschikt over een prachtige stem voor het zingen van deze soms heel emotionele liedjes. Je gelooft elk woord van wat hij zingt in de poëtische liedjesteksten. Muziekrecensenten hebben in het verleden zijn werk wel eens terecht vergeleken met dat van grote folkartiesten als Joni Mitchell, Paul Simon en James Taylor. Als zij zingen ga je ook rustig zitten om aandachtig te kunnen luisteren en dat is bij Brian Flanagan en zijn op Ierse traditionele folk geïnspireerde liedjes niet anders.

Dezer dagen is Brian Flanagan al 12 jaar getrouwd met Ruth en vader van drie zonen (10, 3 en 1 jaar oud). Dat het familiale leven dan ook veel van zijn tijd in beslag neemt lijkt ons heel logisch, maar zijn kinderen zijn even zo goed een inspiratiebron voor zijn liedjes. Hij vond de tijd dan ook rijp om nu met de elf liedjes voor het album “Where Dreams Are Made” op de proppen te komen. Wij kunnen daar alleen maar blij om zijn, want het beluisteren van deze rustgevende plaat is een waar genoegen voor elke fan van goed geschreven en goed gezongen folksongs.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Stockfisch Records

video