CAROLINE COTTER – HOME ON THE RIVER

Amper twee jaar geleden mocht ik hier het album “Dreaming As I Do” van de Amerikaanse zangeres en songschrijfster Caroline Cotter uit Portland, Maine van commentaar voorzien. En die was lovend omwille van de kwalitatief hoogstaande liedjes en het rustgevende karakter van haar eigen composities. Vanzelfsprekend waren we dan ook blij om nu al een opvolger voor dat album in onze bus te mogen ontvangen in de vorm van de tien songs tellende plaat “Home On The River”.

Deze loepzuiver klinkende muzikante schreef zelf 9 van de 10 nummers en ze koos voor de enige coversong op dit album voor een prachtige a capella-versie van het nummer “My Peace” van good old Woody Guthrie, een liedje dat pas echt bekend werd in de versie van Woody’s zoon Arlo Guthrie. Maar Caroline Cotter kan zelf ook heel mooie nummers schrijven, getuige daarvan o.a. de albumtiteltrack die we op video in een akoestische live versie meegeven.

Ook het beklijvende afscheidslied “1 4 3” (wat staat voor het aantal letters in ‘I Love You’), waarin ze haar gevoelens aan het sterfbed van een geliefde grootouder beschrijft, het voor haar eigen moeder gecomponeerde “Hey Mama” en het aan haar vader opgedragen nummer “When I Think Of You” zijn stuk voor stuk zeer mooie, oprechte en gevoelige liefdesliedjes van een dankbare dochter voor haar ouders. Laat ons daar nog onze favoriete song “Found” aan toevoegen en u zult begrijpen dat we dit album bij u warm willen aanbevelen.

Deze plaat kwam na een ‘fundraising’ campagne tot stand en ze werd nadien onder de supervisie van opnameleider en producer Jeff Oehler opgenomen in Kansas City, Missouri en in Saranac Lake, een lieflijk plattelandsdorpje in de staat New York. Blijkbaar heeft die mooie en rustige omgeving voor genoeg inspiratie gezorgd om deze songs te componeren en met gevoel op plaat op te nemen. Puik werk van deze Caroline Cotter, die overigens ook een uitstekende yogalerares blijkt te zijn in haar thuishaven Portland.

(valsam)

 

Caroline Cotter - Home on the River from Beehive Productions on Vimeo.

 

Artiest info
Website  
 

video