RICK SHEA & THE LOSIN’ END – THE TOWN WHERE I LIVE

“The Town Where I Live” is de begin februari 2018 verschijnende negende studioplaat van de uit San Bernardino, Californië afkomstige zanger, gitarist en songschrijver Rick Shea. Het is een album dat hij samen met zijn vaste begeleidingsband ‘The Losin’ End’ heeft opgenomen. Dat zijn drie muzikanten die de gitaar, mandoline, dobro en pedal steel spelende Rick Shea instrumentaal aanvullen met gitaar, accordeon en orgel door Stephen Patt, basgitaar door Dave Hall en drums door Steve Mugalian.

Van Rick Shea is hier in 2013 nog een ander album de revue gepasseerd met het knappe “Sweet Bernardine” en ook zijn kwalitatieve werk als gitarist op albums van ‘R.E.M.’ en ‘I See Hawks In L.A.’ en in de ‘Dave Alvin Band’ zitten nog gegrift in het geheugen van de meer ervaren muziekliefhebber.

Zijn alt.folk- en countryliedjes op zijn nieuwe tien songs tellende plaat werden op één na allemaal door Rich Shea zelf gecomponeerd. De enige uitzondering is het nummer “Guess Things Happen That Way” van Cowboy Jack Clement, een door hem geschreven song die in 1958 al als single werd uitgebracht door Johnny Cash en die nadien ook gecoverd werd door o.a. Charley Pride, Emmylou Harris en Raul Malo.

De muziek die Rick Shea op deze nieuwe plaat brengt is zoals voorheen een mix van folk, country, rock en vertoont ook enkele duidelijke invloeden uit de Mexicaanse muziekscène. Openingstrack “Goodbye Alberta” is een soort van Tex-Mex afscheidslied van de mooie landschappen in de Canadese provincie Alberta. De fijne albumtiteltrack “The Town Where I Live” geven we graag op bijgevoegde video mee, terwijl het door Cindy Wasserman vocaal ondersteunde gospelnummer “Trouble Like This” en “The Angel Mary And The Rounder Jim” waarop Claire Holley harmony vocals zingt, twee andere songs zijn die onze volledige goedkeuring kunnen wegdragen.

Nog meer verhalende songs op deze plaat zijn de ballads “The Road To Jericho” en “Sweet Little Mama” en het als van Buddy Holly afstammende nummer “Guess Things Happen That Way”. De Tex-Mex sound komt nog even terug aan bod in het rockende “(You’re Gonna Miss Me) When I’m Gone”. Rick Shea staat garant voor kwaliteit en netjes verzorgde platen: dat is hier nog maar eens duidelijk gemaakt door zijn nieuwste album “The Town Where I Live”.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Tres Pescadores Records

video