HARVEST MOON – WHISKERS & THE BRAINS

Indie rock en powerpop uit Nederland, dat is wat u mag verwachten van de muziek die te horen valt op het album “Whiskers & The Brains” van de in 1992 in Son en Breugel nabij Eindhoven opgerichte band ‘Harvest Moon’. De broers Vlemmix met Thommy op gitaar en Renier op basgitaar, leadgitarist Paul Doorschot, zanger Rob Dekkers, toetsenist Wilco Toonen en drummer Sandor Paulus willen niet verhullen dat de inspiratie voor hun groepsnaam afkomstig is van het gelijknamige album en de gelijknamige song van hun grote muzikale voorbeeld Neil Young.

Voor de opname van dit twaalf songs tellende album heeft ‘Harvest Moon’ een beroep gedaan op het fenomeen van de ‘crowdfunding’ en al gauw was het nodige geld binnengehaald om deze plaat samen met producer en ‘Hallo Venray’-frontman Henk Koorn te gaan inblikken in diens Haagse ‘Sahara Studio’.

Deze ‘full-cd’ volgt op twee eerdere ep-tjes: “Baby Blue Star” uit 2011 en “In Tow” uit 2013, maar ze bevat alleen maar nieuwe songs waarvoor de gehele band solidair de ‘credits’ mag opeisen. We krijgen lekker swingende bluesrock in opener “Say What You Want” en “One Of The Boys (For Jos)”, naast catchy pop- en rockdeuntjes in “Single Mistake”, de repetitieve en ritmische albumtiteltrack “Whiskers & The Brains” (zie video), “Strangled”, “Stranger Things” en “Put It In A Letter”.

Onze speciale aandacht gaat echter uit naar enkele heerlijke ballads op dit album, zoals in de songs “Rain”, het akoestische “Surprise”, “Burning Sand”, “Fresh Love” en albumafsluiter “By Your Side”. Dat zijn stuk voor stuk prachtsongs waarin de sterke vocale capaciteiten van zanger Rob Dekkers tot volle uiting kunnen komen. “Harvest Moon” is hier op onze ‘Rootstime’-redactie behoorlijk indrukwekkend en verrassend aangekomen, want deze Zuid-Nederlanders leveren een knap album af dat hier in de toekomst nog vaak in de lader van de cd-speler zal gaan belanden.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

video