SOMEDAY JACOB – EVERYBODY KNOWS SOMETHING GOOD

Je voelt de warme gloed van de Californische zon op de witte stranden in de folk- en Americana-muziek die de Duitse formatie ‘Someday Jacob’ uit de Noord-Duitse stad Bremen op hun platen opneemt. Dat was al zo bij hun debuutalbum “Morning Comes” toen Jörn Schlüter nog als eenmansformatie optrad en ook bij diens opvolger “It Might Take A While” was die zonovergoten sfeer nog sterker aanwezig.

Ondertussen is ‘Someday Jacob’ tot een volwaardige groep uitgegroeid, want zanger-gitarist en songschrijver Jörn Schlüter kreeg onlangs namelijk het muzikale gezelschap van gitarist Uli Kringler, bassist Manuel Steinhoff en drummer Martin Denzin. De nieuwe, derde plaat van ‘Someday Jacob’ heet “Everybody Knows Something Good” en laat dat nu net een slogan zijn die in deze duistere en vaak negatieve tijden voor enig licht mag komen zorgen.

Elf liedjes staan er op dit album en Jörn Schlüter componeerde alle tekst en muziek bij deze nummers. De track “Your Medicine” (zie video) werd als eerste single uit het album gelanceerd, maar er staan zeker nog een aantal andere singles op deze cd. De sobere akoestische opener “Leaving New York” is al meteen zo’n oorwurm. Dat de melodie van de song als zeer belangrijk wordt ervaren door deze band moge blijken uit liedjes als “Hands Of Love”, “Slow Down”, de knap georkestreerde ballad “Hide Within You” en de prachtige albumtiteltrack” Everybody Knows Something Good”.

Net over de helft van de tracks lijkt deze plaat echter snel in te boeten aan sterke songs, want “Man Without A Cause” of “Can You Feel Me” zijn eerder middelmatig te noemen. Enkel het symfonische “Better Than This” is een song die ons nog een beetje kan bekoren, vooral door zijn sterke melodie en de harmonieuze samenzang in het refrein.

Deze derde plaat van ‘Someday Jacob’ werd geproduceerd door frontman Jörn Schlüter zelf en in Nashville gemixt door niemand minder dan Ryan Hewitt, vooral bekend door zijn vakkundig werk voor topproducer Rick Rubin aan platen van o.a. Johnny Cash, ‘Red Hot Chili Peppers’ en Angus & Julia Stone. De ‘mastering’ van de nummers werd net als bij het vorige album toevertrouwd aan Richard Dodd die we kennen van zijn vroegere samenwerking met Tom Petty en George Harrison.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Haldern Pop Recordings
distr.: [PIAS]

video