IN ‘T HOF – IN ‘T HOF

Dirk-Wim in ’t Hof is een liedjesschrijver en verhalen vertellende zanger-troubadour die resoluut voor de Nederlandse taal heeft gekozen voor zijn nummers die hij meestal op melodieuze, naar kleinkunst neigende muziek pleegt te brengen. Zo ook op zijn nieuwste album “In ’T Hof” waarop hij elf liedjes brengt waarvan hij er zelf tien heeft gecomponeerd en respectvol koos voor het nummer “We Zijn Zo Jong” van de betreurde Luc de Vos die het op “Eindelijk Vakantie!”, een ‘Gorki’-plaat uit 2000 heeft opgenomen.

In ’t Hof speelt zelf op akoestische gitaar, terwijl haast alle overige instrumenten werden ingespeeld door de op deze pagina’s wel vaker opduikende Bart-Jan Baartmans die hier bovendien ook de rol van albumproducer voor zijn rekening heeft genomen. Verder zijn drummer Sjoerd van Bommel en gitarist Pieter Klaassen de gastmuzikanten bij enkele tracks en zorgt Corina Golsteijn voor vrouwelijke zang bij drie liedjes: “Daar Waar Het Past”, “Loop Nog Even Mee” en “Wachten Op Een Oorlog”.

“Kus Me Dood”, de openingstrack van dit album, is ook de eerste single die gelanceerd werd en het nummer waar u via bijgevoegde video kennis mee kunt maken. Andere mooie nummers van deze plaat zijn het romantische “Lente”, het in duetvorm gebrachte “Ik Ook Van Jou”, het ritmische “Loop Gewoon Nog Even Mee” en het toepasselijke slotnummer “Afscheid”.

Dirk-Wim in ’t Hof besteedt veel aandacht aan de inhoud van zijn songteksten en hij wil in elk nummer een betekenisvol verhaal vertellen. Dat doet de 48-jarige ex-zanger van de Nederpopband ‘Het Kaf’ uit Nijmegen al van bij zijn debuutalbum als soloartiest in 2012 en ook in de vijf liedjes op zijn in 2015 verschenen ep “Liever Verloren”. Deze nieuwe plaat is dan ook gewoon een logisch vervolg op wat voorafging, maar het kwalitatieve karakter van de muziek en de songteksten is er met de jaren alleen maar op vooruit gegaan. Dit is een warm aanbevolen plaatje, geheel in onze moedertaal gebracht.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

video