CHRIS JAMISON – MINDLESS HEART

Onze lezers zullen het al wel een hele tijd geweten hebben: als we hier een plaat voorstellen van een artiest uit Austin, Texas, dan lijkt de kwaliteit van de gebrachte muziek haast gegarandeerd te zijn. Die conclusie kunt u trouwens gerust meteen trekken over de cd “Mindless Heart”, het zesde album van Americana-zanger en songschrijver Chris Jamison.

Dat deze muzikant zelf een fan is van artiesten als Jackson Browne, Paul Simon, Bob Dylan, Van Morrison en Townes Van Zandt blijkt overduidelijk uit de elf liedjes die hij voor “Mindless Heart” heeft gecomponeerd. Bij de opname van deze plaat in januari 2016 kreeg hij in de studio deskundige hulp van instrumentalisten Danny Smith op orgel, Sebastian Cure op mandoline, Simon Page op pedal steelgitaar en elektrische gitaar, David Duvall op basgitaar en Matt Shepherd op drums.

Na het openingsnummer “More Love” krijgen we meteen de eerste single uit dit album aangeboden in de vorm van de song “Wanderin’” (zie video) waarin pedal steel een belangrijke rol speelt. Net als bij zijn vorige album “Lovecraft” uit 2015 krijgen we op “Mindless Heart” erg vlot in het gehoor liggende liedjes aangeboden, meestal met een positieve boodschap en in uptempo stijl gebracht.

Enkele van die moeilijk verwijderbare oorwurmen op dit album zijn “Blue Highway”, titeltrack en tearjerker “Mindless Heart”, het op een heel simpel maar o zo catchy melodietje gebrachte “Mystery Van”, het als een ‘lonesome cowboy in the prairie’ slenterende “All In Good Time”, het Dylaneske “Lover’s Lane” en de lekker swingende slotsong “Whole Of My Heart”.

We beseffen maar al te best dat we hier bijna alle tracks van dit album van Chris Jamison hebben vermeld, maar als het allemaal goed blijkt te zijn, dan is het eigenlijk ook onze verdomde plicht om dat aan onze lezers kenbaar te maken in onze recensies. Vandaar dus …!

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

video