LEE PALMER – BRIDGE

De Canadees Lee Palmer, woonachtig in Toronto, is een gitarist en singer-songwriter, die al meer dan drie decennia actief is. Pas in 2013 bracht hij zijn debuut album ‘One Take: Live At Canterbury’ uit. Daarna volgden ‘60 Clicks’ [2014], ‘Like Elway’ [2015] en recent ‘Bridge’ [2017].

‘60 Clicks’ is een afwisselende mix van country en blues. Het album verzamelt een reeks van persoonlijke verhalen, die de reis van zijn leven met al zijn ups en downs vertellen. ‘Like Elway’ is een album met negen originele tracks, dat hij opnam samen met zijn band, Al Cross (drums), David Woodhead (bas), Lance Anderson (keys) en Elmer Ferrer (gitaar).

Voor zijn vierde album ‘Bridge’ schreef hij in 2016 tien nieuwe nummers en stond Palmer in de Metalworks studio met Toronto’s beste session muzikanten (aka “The One Take Players”). Producers waren Palmer en Elmer Ferrer.

De nummers die hij opnam zijn een tribute aan “My Town” en “My Old Man”. Er is in “Telsa Sound” een knipoog/ode naar/aan JJ Cale en in “That’s No Way To Go” verwijst hij naar Glen Campbell’s gevecht tegen Alzheimer. Het is, zo zegt hij zelf:

“ the musical bridge that allows me to travel between the many genres that have influenced my writing…”

”That’s No Way To Go” is de openingstrack. Het is een ingetogen, rustig akoestisch nummer, dat dank zij de backings (Lori-An Smith & Patricia Shirley) duidelijk een meerwaarde krijgt. Intiem en erg integer zo kan je ”Back to Lonely” omschrijven, waarna de sfeer in ”Our Love Bears Repeating” omslaat naar opgewonden en sensueel. Ook voor de ballade ”Did It Feel Like This” koos Palmer voor een vocal duet. Hier met Mary McKay. Met ”Well, Well, Well, Well” krijg je mede door de blazers (Turner King: tenor sax & Dave Dunlop: trompet) een New Orléans gevoel en in ”Chock Full of Trouble” wordt alles weer zwoel en onheilspellend. ”So Long As You’ve Been Loved”, de afsluiter, is een folky country song waarin de viool van Aaron Solomon, de mandoline van Kevin Briet en zeker de accordeon van Mark Lalama een bijzonder aandeel hebben.

Lee Palmer staat er na zijn hartproblemen weer en laat zich nog niet zo maar afschrijven. Met zijn nieuwe album ‘Bridge’ overbrugt hij meerdere genres, die vele liefhebbers van roots muziek zeker zullen aanspreken.

Eric Schuurmans

 

 

Album track list:
1”That’s No Way To Go” - 2”Tulsa Sound” - 3”Back to Lonely” - 4”Our Love Bears Repeating” - 5”Did It Feel Like This” - 6”My Town” - 7”My Old Man” - 8”Well, Well, Well, Well” - 9”Chock Full of Trouble” - 10”So Long As You’ve Been Loved” – Music / Lyrics by Lee Palmer, and/or where [noted] ℗ 2017 – Produced by Ferrer / Palmer

Album Line-up:
Lee Palmer: vocals
The one take players:
Al Cross: drums
Alec Fraser Jr.: acoustic & acoustic bass
Mark Lalama: accordion, acoustic piano, Hammond organ
Kevin Briet: electric & slide guitar, acoustic guitar, mandolin & dobro
Guest performances:
Elmer Ferrer: acoustic & electric guitars, baritone guitar, ukulele & b-vocals
Kiki Ferrer: percussion
Aaron Solomon: violin
Turner King: tenor sax
Dave Dunlop: trumpet
Mary McKay: vocal duet (5), b-vocals
Lori-An Smith & Patricia Shirley: vocals (2-3), b-vocals

Discography Lee Palmer:
Bridge [2017] | Like Elway [2015] | 60 Clicks [2014] | One Take: Live At Canterbury [2013]

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: On the Fly Records

video