JOHN CEE STANNARD & BLUES HORIZON - TO THE RIVER

Bij de recensie van “Bus Depot Blues” liet John Cee Stannard ons weten dat hij sinds 2011 al meer dan honderd songs had geschreven. Het is dan ook niet te verwonderen dat de man al zijn vierde album op de markt brengt sinds zijn debuut uit 2013. Laat ons maar direct met de deur in huis vallen: met zijn band Blues Horizon heeft de Country-Blues artiest met “To The River” opnieuw een bijzonder fraai album uitgebracht.

Met zijn vaste kompanen Mike Baker , gitaar, en Howard Birchmore, harmonica, presenteert hij tien nieuwe originele nummers en twee covers: een superversie van Jelly Roll Molton’s klassieker “Winin’ Boy Blues” en een subtiele bewerking van de van The Animals gekende Traditional “House Of The Rising Sun”. We schreven ooit al dat John Cee de Blues speelt of brengt zoals hij die aanvoelt, Bluespuristen zullen dan misschien wel argwaan hebben maar wij zijn steeds blij zijn, herkenbare, opgewekte, vrolijke Countryblues te horen.

Alleen al het fantastische “Run To The River” zou de aanschaf van deze plaat verantwoorden. Het is een soort van Bluesgrass Gospel waar beroep wordt gedaan op het 'Farnham Voices Community Choir' om er een oorwurm van jewelste van te maken. Het nummer nestelt zich probleemloos in je geheugen en is er de eerste dagen niet weg te krijgen en gelukkig maar, je wordt er zo vrolijk gezind van. God is nooit ver weg op deze plaat en ook op het beklijvende “The Good Lord Didn’t Tell Me” noteerden we een passende bijdrage van het koor maar Stannard is evenzeer een fenomeen in het pennen van onderhuidse humor. “Separation -2” is daar een voorbeeldje van met de schets van er verschillende liefjes tegelijk op na te houden. Birchmore onderstreept dit weer meesterlijk.

John Cee Stannard heeft een kenmerkende stem en bij de eerste noten van de songs hoor je al dat dit werk is van deze artiest. Invloeden van Delta Blues, Ragtime eigenlijk net zoals bij de voorgangers, maar steeds weer resulterend in een boeiend eindresultaat. Niks nieuws dus maar waarom zou je iets veranderen waar je zo goed in bent? “To The River” is alweer een prachtplaat van een bijzonder getalenteerd muzikant.

Luc Meert
"Cee John Stannard has a distinctive voice and with the first notes of the songs you hear directly that this is the work of Cee John Stannard. Influences of Delta Blues, Ragtime actually just like his earlier releases, but again and again, resulting in a fascinating result. Nothing new but why change something you're good at? "To The River" is another great album of a very talented musician." - www.rootstime.be

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: JOHN CEE STANNARD & BLUES HORIZON
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
   

Label: Cast Iron Recordings
Info: Hemifran

video