KELLY’S LOT – BITTERSWEET

Achter de artiestennaam ‘Kelly’s Lot’ gaat de Amerikaanse singer-songwriter Kelly Zirbes uit Los Angeles schuil. ‘Kelly’s Lot’ kan ook onder de definitie ‘groep’ geplaatst worden, want naast Kelly Zirbes maken ook gitaristen Perry Robertson en Rob Zucca, bassist Matt McFadden en drummers Sebastian Sheehan Visconti of Art Mendoza al sinds 1995 permanent deel uit van de bezetting van deze formatie.

Voor de opname van de veertien liedjes voor hun elfde album “Bittersweet” werden ook enkele gastmuzikanten in de studio uitgenodigd zoals Bill Johnston die in de openingstrack “About Her” op klarinet meespeelt en bij “Mr. Chairman” voor blaaswerk op saxofoon zorgt. De eerste single uit dit album is het akoestische nummer “Come Home” waarmee u kennis kunt maken via bijgaande video.

De in onze kringen al wat bekendheid verworven hebbende Doug Pettibone speelt mee op pedal steelgitaar bij de song “Thorn” en op keyboards bij de nummers “Rise Above”, “Stay Away”, “Without A Song”, “Happy” en “Colours Of December” vinden we Bobby Orgel terug, een man met een perfect passende naam bij dit toetseninstrument.

Nog bekender bij de lezers van ‘Rootstime’ is zeker Ted Russell Kamp die erg mooi op gitaar meespeelt bij het nummer “Sleep”, terwijl Scotty Lund de man was die deze song samen met Kelly Zirbes componeerde en voor basgitaar en drumwerk zorgt. Co-producer en gitarist Perry Robertson componeerde mee aan drie van de tracks op “Bittersweet”, terwijl Kelly Zirbes zowel tekst als muziek schreef voor de tien overige songs.

Bij de albumtiteltrack “Bittersweet” hoort ook nog een klein woordje uitleg. Het is een muzikaal eerbetoon aan de oorlogsveteranen en de vele slachtoffers van de bloedige oorlog die in Vietnam werd uitgevochten en alleen maar verliezers en voor het leven getekende ex-soldaten heeft opgeleverd. Het zes minuten durende “Love Is Hard To Catch” met zijn twangende gitaarklanken en bluesy zangwerk mag bij ons later ook nog wel eens door de speakers weerklinken.

(valsam)
“Since more than 20 years it is Kelly Zirbes’ destiny to be the singer and songwriter of the L.A. based band ‘Kelly’s Lot’. Their new album “Bittersweet” is the 8th studio record and 3 live albums complete the extended discography of this Americana, folk and blues playing band.” – www.rootstime.be

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: KELLY’S LOT
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran

video