KURT DEEMER BAND – GASLIGHT

Pop, alt.rock en Americana-muziek is het handelsmerk van de ‘Kurt Deemer Band’, een rockformatie waarvan de frontman en belangrijkste componist al zo’n twintig jaar deel uitmaakt van de Amerikaanse muziekscène rond Baltimore, Maryland. De band is al twee decennia lang een vriendenclub met Kurt Deemer als zanger en gitarist, Kris Maher en Matt Wilschke op basgitaar, John Christensen op leadgitaar, Roy Bell op pedal steel, orgel en keyboards en Steve Rose op drums.

Het album “Gaslight” is hun meest recente plaat en tevens hun debuutalbum dat is samengesteld uit twaalf nummers die allemaal door Kurt Deemer werden gecomponeerd. Er wordt van meetaf aan stevig ingevlogen met de song “Fire Escape” dat ook als eerste single uit het album werd getrokken. Muziekliefhebbers zullen zeker vergelijkingen gaan boven halen met bands als ‘Wilco’ en ‘Tom Petty & The Heartbreakers’.

Met steeds een stevige drum- en bassound in de begeleiding staat ook het knappe gitaarspel van Kurt Deemer centraal in de songs op deze plaat, o.a. in de albumtiteltrack “Gaslight”, de melodieuze rocksongs “Burningman” en “Heaven Sent” of in de rustige countryballad “She Breaks”. “Fading”, “Come Close”, “Hot Air” en “Stop” horen zeker thuis onder de noemer ‘Americana’, voornamelijk als die hier en daar zeer dicht bij rockmuziek aanleunt.

De Dylaneske intro bij de op iets van Bruce Springsteen lijkende rocksong “28 Days” zorgt voor wat welgekomen afwisseling in de sound bij deze nummers. Deze vitale rockmuziek wordt nog verder aangehouden in “Unspoken” en “Kiss Of The Night”, de twee resterende tracks op dit knappe album dat zeker in de smaak zal vallen bij de fans van ‘The Boss’ of Tom Petty.

(valsam)
“If you like ‘The Boss’ or Tom Petty, you will also find yourself quickly admiring the sound of the ‘Kurt Deemer Band’ as presented on the twelve tracks of their debut album ‘Gaslight’. When ‘Americana’ closely relates to melodic rock music, this album will for sure please you from start to end.” – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: KURT DEEMER BAND
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran

video