GIANT ROOKS – NEW ESTATE (EP)

In 2014 werd in de stad Hamm in Noordrijn-Westfalen, dicht bij de Nederlands-Duitse grens, een nieuwe indie popgroep opgericht door vijf jonge Duitse kerels. ‘Giant Rooks’ bestaat uit zanger en gitarist Frederik Rabe, gitarist Finn Schwieters, pianist en keyboardsspeler Jonathan Wischniowski, bassist Luca Göttner en drummer Finn Thomas.

Het kwintet besloten om hun geluk te wagen met het spelen van melodieuze popmuziek. Eind 2015 verscheen een eerste ep van ‘Giant Rooks’ onder de titel “The Times Are Bursting The Lines”. Daar werd nu een vervolg op klaargestoomd met de uit vijf nieuwe nummers bestaande ep “New Estate”, waarvan de titeltrack als eerste single werd gelanceerd (zie video).

Het Duitse kwintet speelt vlot in het gehoor liggende popdeuntjes en zal naar alle waarschijnlijkheid binnen de kortste tijd een eerste full-cd op de markt gaan brengen. De tweede song op deze ep is “Bright Lies”, een nummer dat ons doet denken aan werk van de inmiddels ter ziele gegane Britse indie rockformatie ‘Noah And The Whale’.

Bij de derde track “Chapels” moeten we dan weer even denken aan Chris Martin en zijn band ‘Coldplay’, voornamelijk omwille van de bijna aan deze band toebehorende piano-intro die ook in deze song te horen valt. Het nummer dat meteen ons hart kon winnen is de melancholische popballad “Mia & Keira (Days To Come)” met sfeervolle gitaarklanken en heel mooi zangwerk. Ook slotsong “Slow” mag bij ons zeker nog een aantal keren door de speakers gejaagd worden, in afwachting van die hierboven al aangehaalde full-cd van ‘Giant Rooks’.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Haldern Pop Recordings
distr.: [PIAS]

video