LIFT TO EXPERIENCE - THE TEXAS-JERUSALEM CROSSROADS

“The Texas-Jerusalem Crossroads” van de in 1996 opgerichte Amerikaanse indie rockformatie ‘Lift To Experience’ uit Denton, Texas is geen nieuwe plaat, maar wel een geremixte heruitgave van het klassieke dubbelalbum dat in 2001 voor het eerst op de markt werd gelanceerd.
15 jaar na de eerste release krijgen we de elf tracks van deze dubbelaar in een door de band zelf hermixte versie aangeboden op twee cd-tjes.

‘Lift To Experience’ bracht in hun korte muzikale carrière “The Texas-Jerusalem Crossroads” als enige plaat uit. De gelegenheidsgroep bestond uit zanger-gitarist Josh T. Pearson, bassist Josh Browing en drummer Andy Young.

Josh T. Pearson verliet dit trio meteen na de release van deze plaat om aan een solocarrière te beginnen en om samen met bands als ‘Dirty Three’ en ‘My Bloody Valentine’ op te treden. Heel actief is hij daarbij niet geweest want zijn enige soloalbum tot op heden was het uitstekende “Last Of The Country Gentlemen” uit 2011. Met die plaat kon hij een aantal mooie ‘awards’ binnenhalen en o.a. Mark Lanegan en ‘Elbow’-zanger Guy Garvey tot zijn fans gaan rekenen.

Dat hij ook de stuwende kracht was achter ‘Lift To Experience’ hoeft dan ook niet echt te verbazen. Hij was de componist en de zanger van alle songs op dit dubbelalbum. Daar waren enkele behoorlijke experimentele tracks bij zoals “Down Came The Angels”, het 10 minuten durende “With Crippled Wings” en “The Ground So Soft” en “Into The Storm”.

Maar anderzijds krijgen we ook enkele nummers aangeboden die nu nog altijd op de moderne radiostations gedraaid kunnen worden. “Falling From Cloud 9”, “Waiting To Hit”, “To Guard And To Guide You” en single “These Are The Days” (zie video) beschikken elk over een behoorlijke melodie en minder experimentele zangpartijen.

Als u echter vlot in het gehoor liggende deuntjes mocht verwachten, dan kunt u best niet verder ingaan op het beluisteren van het conceptalbum “The Texas-Jerusalem Crossroads” van ‘Lift To Experience’. Ter informatie willen we ook nog meegeven dat de drie originele bandleden opnieuw zullen samenkomen voor het spelen van vier shows ter promotie van deze geremixte klassieker. U kunt dit werk trouwens ook op vinyl aanschaffen, waar één plaat rood en de andere blauw kleurt.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Mute Records
distr.: [PIAS]

video