AARON WATSON – VAQUERO

James Aaron Watson is een 39-jarige Amerikaanse klassieke countryzanger uit Abilene, Texas die in zijn jeugdjaren overduidelijk vaak heeft geluisterd naar de muziek van artiesten als Willie Nelson, Merle Haggard en George Jones. Net voor de eeuwwisselling in 1999 lanceerde hij zijn debuutalbum “Aaron Watson – Singers And Songwriters” dat amper een jaartje later al werd opgevolgd door een tweede cd “A Texas Cafe”. Maar de echte doorbraak kwam er pas met album nummer drie “Shutupanddance” uit 2002 en het daarop volgende “The Honky Tonk Kid” uit 2004.

Sindsdien heeft Aaron Watson zowat elk jaar een nieuwe plaat uitgebracht met “The Underdog” en de daaruit getrokken hitsingle “That Look” als laatste muzikale verwezenlijking, althans vooraleer zijn splinternieuwe plaat “Vaquero” te lanceren, een album dat we hier wat van naderbij zullen beluisteren en evalueren.

Zestien zelfgeschreven nummers staan er op deze nieuwe countryplaat van Aaron Watson, met voornamelijk typische countrydeuntjes over het leven in Texas, over de liefde voor zijn vrouw en dochter en over allerlei dagdagelijkse belevenissen. Countryrocker “These Old Boots Have Roots” is het eerste nummer dat onze volle aandacht weet te trekken en ook de eerste single “Outto Style” of “Clear Isabel” zijn behoorlijk knappe countryrocknummers.

Maar natuurlijk zijn de van emoties overlopende tearjerkers altijd al belangrijk gebleken in de countrymuziek. Op dit album zijn dat liedjes als “Be My Girl”, de heerlijk mooie Tejano-albumtiteltrack “Vaquero” over de originele Spaanse veedrijver te paard die indertijd de basis heeft gelegd voor de ‘lonesome American cowboy’ en het liedje “Big Love In A Small Town” waarin harmony vocaliste Heather Morgan een erg knappe rol weet te vertolken.

In de emotionele slotsong “Diamonds & Daughters” wordt het even heel persoonlijk, want dit liedje gaat over zijn eigen dochtertje en laat een erg fiere papa horen in woorden die heel direct aan haar gericht zijn. Zelf zegt hij dat hij later op deze song met zijn dochter wil dansen op haar trouwdag. Het dertiende studioalbum van deze cowboyhoed dragende Texaanse muzikant is kwalitatief vergelijkbaar met zijn eerder werk, maar laat ook horen en zien dat Aaron Watson nog steeds groeit als zanger en songschrijver van knappe, hedendaagse countrynummers.

(valsam)

 

 

 


Artiest info
Website  
 

Label: BIG Label Records
distr.: V2 Benelux

video